Prostor prilagođen svima

Cool mjesto: KLUB MIKSER

Svemirski brod sletio je u Zagreb!

Vodimo vas u novi cool klub koji raznolikom i bogatom ponudom privlači pažnju ljubitelja klupske scene, ali i svih onih željnih dodatne doze umjetnosti i lude zabave. Na lokaciji bivšeg kluba Sirup nedavno je otvoren novi klub koji će sigurno postati omiljeno mjesto clubbera i ljubitelja kulturne scene. Zove se Mikser, ima 365 četvornih metara i privlači pažnju originalnim interijerom, što je, naravno, bio logičan razlog za nas da se zaputimo put zagrebačkih Svetica i doznamo kako je tekla priča s idejom oko otvorenja ovog kluba i njegovim uređenjem.

Na donjoj etaži je forma glazbenog kluba, a gore je prostor za izlaganje

– Nikola Cvrlje, vlasnik kluba, već je dugi niz godina na glazbenoj sceni. Djelovao je kao organizator brojnih glazbenih događaja pa je upoznat s konceptom klupskog funkcioniranja i namjene. Pružila se prilika te je svoje iskustvo želio pretočiti u realizaciju ovog kluba koji funkcionira na više segmenta, od glazbe pa do svih razina umjetnosti.

Neka osnovna želja bila je ujediniti stvaralaštvo kreativnost, funkcionalnost i namjenu u jedno. Ukratko, napraviti klub koji odiše i stvara nešto konstruktivno i prepoznatljivo u svom žanru i materiji – priča Irija Čajavec, PR menadžer kluba. Dodaje kako su, s obzirom na to da prostor sadrži dvije etaže, željeli maksimalno iskoristiti prostor.

– Donji dio vizualno odašilje formu glazbenog kluba, uz svu potrebnu opremu koju takvo mjesto mora imati, poigrali smo se saćem uza zid, koje osim vizualnog efekta može poslužiti kao mjesto za sjedenje. Veliki DJ booth, sastavljen od svih glazbenih DJ komponenti, čini savršen radni prostor za performera. Trudili smo se prostor prilagoditi svima, od publike do izvođača. Ta misao nam je bila vodilja i na katu koji je uz klupski program namijenjen za izlaganje, umjetničke performanse, radionice i slično. Radi boljeg efekta prostor smo obojili u bijelu jer ona savršeno odgovara izložbama i odaje dojam čistoće i prozračnosti te ne oduzima koncentraciju s onoga što bismo eventualno izlagali.

Poslužili smo se i sveprisutnim i praktičnim drvenim paletama od kojih smo načinili mjesta za sjedenje. Na palete smo stavili spužve s bijelim tapecirungom – opisuje Irija i ističe kako je najzahtjevnije bilo formirati saće koje se nalazi u donjem dijelu kluba jer je namjena istih bila da služe kao prostor za sjedenje, svjetlo i estetski čimbenik. Naposljetku su odlučili da ih naprave od željezne konstrukcije i kasnije oblože knaufom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 11:27