Cool mjesto: Klinika iSmile

Jednu od prvih dizajnerskih klinika u Europi pronašli smo u Dalmaciji

Može li poliklinika biti lijepo i ugodno mjesto? Vjerojatno bi sada većina skeptično odmahnula glavnom i rekla – ne. Kako nešto što ima veze s doktorima može interijerski ostavljati bez daha? Ako i vi tako mislite, ovim tekstom potpuno ćemo vas razuvjeriti. Naime, u poslovnom tornju trgovačkog centra Joker u Splitu pronašli smo genijalno uređenu kliniku estetske dentalne medicine i ortodoncije.

Zove se iSmile i proteže se na čak 300 četvornih metara. – Klinika sadrži pet dentalnih jedinica od kojih je jedna za djecu te RTG sobu sa rendgen uređajem najnovije generacije. Također, dio ovog prostora je i velika čekaonica koju krasi prostor za opuštanje uz iPade-e te prostor za zabavu za djecu sa playstation konzolama (ps4). Pacijenti se mogu opustiti i u baru uz čaj, kavu ili sok prije i poslije terapije – kažu iz klinike iSmile i dodaju da je osnovna ideja kod uređenja bila spojiti high-tech opremu i modernu dentalnu medicinu s opuštajućim ambijentom SPA salona, tzv. dental SPA.

Pametna rješenja

Proces uređenja povjeren je priznatoj arhitektici Katji Dešković, koja je je viziju specijalistice ortodoncije Vedrane Vučetić, vještim i pametnim rješenjima uspjela savršeno ostvariti i od klinike iSmile napraviti jednu od prvih dizajnerskih klinika u Europi. – Osnovni koncept dizajna su oble linije koje najbolje dolaze do izražaja u obliku zakrivljenih zidova, namještaja i osvijetljenog stropa i tepiha.

Kod uređenja i opremanja korišteni su samo prirodni materijali i boje kojima odiše cijela klinika. Prevladava bijela boja uz organsko bakrenu, a drveni paneli daju klinici posebnu toplinu – kaže arhitektica. Napominje da je kvalitetna rasvjeta prostora postignuta poznatim dizajnerskim rasvjetnim tijelima koja proizvode intenzitet prirodnog svjetla.

3D instalacija

Materijali koji dominiraju u prostoru klinike su antibakterijski, netoksični i ekološki. Posebna pažnja odabiru materijala pridana je u dječjoj sobi, gdje nije korištena nijedna boja koja je na ovaj ili onaj način štetna za djecu. Ideju za oslikavanje zidova i 3D instalaciju koja se posebno ističe u toj sobi realizirala je umjetnica Tina Vukasović. – Konačni cilj iSmile klinike bio je kreirati okruženje u kojem će se pacijenti osjećati dobrodošlo i opušteno odmah, od početka.

Nastojali smo pratiti nove trendove pružanja medicinskih usluga koji uzimaju u obzir dobrobit pacijenta prije i poslije, a ne samo za vrijeme zahvata – objašnjavaju u klinici. Inače, ako ste mislili da je ovo mjesto namijenjeno samo onima koji imaju deblji novčanik, prevarili ste se. – Klinika iSmile njeguje koncept luksuza i kvalitete za sve te su cijene usluga kod njih među najnižima u gradu – ističu.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 08:46