- Naziv:
- Bistro pizzeria Maslina
- Adresa:
- Koblerov trg bb, Rijeka
- Radno vrijeme:
- svaki dan 7-23 sata
- Cijene:
- male pizze od 23 kn, velike od 33, humus 23 kn, tagliatelle kozice s tartufima 75 kn, pivo od 18 kn/pola litre, vino 18 kn/1 dl...
Na riječkom Koblerovu trgu otvoren je bistro pizzeria Maslina, u kojem se poslužuju i gurmanski specijaliteti poput humusa, carpaccia, tjestenine…
Sadašnji Koblerov trg u strogom centru Rijeke, odmah iza Gradske ure pored Korza, nekada je bio trbuh grada, odnosno gradska tržnica, i zvao se Zeleni trg ili Piazza delle Erbe. Zazivajući tu tradiciju, ovdje je nedavno otvoren bistro pizzeria Maslina na Zelenom trgu, zgodan restorančić u kojem su objedinjeni priprema vrhunskih pizza i gastronomskih delicija po pristupačnim cijenama. Vlasnik Goran Džida već godinama vodi kultnu pizzeriju Maslina na Rastočinama, u kojoj je svojevremeno uveo Gurmansku selekciju pizza “Mediteran”, iza kojih stoji autorski potpis riječkog chefa Dušana Džimbega.
U restoranu u centru grada ta je ponuda sada proširena i Džimbegovim “Mali menijem” na kojem su se našla jela kao što su humus, pork belly, tagliatelle s kozicama i tartufima, pljukanci s kumbasicon, juneći carpaccio, file lososa i slično. Kako i doliči bistrou koji se nalazi na mjestu nekadašnje tržnice, “Mali menu” je podložan promjenama, ovisno o ponudi na sadašnjoj gradskoj tržnici. Želja nam je bila i vizualno i gurmanski obogatiti ponudu u centru Rijeke – veli Džida, ističući da su gosti oduševljeni i hranom i izgledom koji ih, kako mnogi od njih znaju reći, podsjeća na bakinu kuhinju. Što se dizajna interijera tiče, za njega je zaslužan Zoran Badurina, čiji autorski potpis stoji iza poznatih riječkih ugostiteljskih objekata kao što su Nemo, Cukarikafe, Život i drugi.
Badurina je Maslinu uredio u stilu nešto sofisticiranijeg rustikalnog bistroa, a interijer doista zaziva toplinu doma, stvarajući podlogu za ugodnu atmosferu koja ovdje vlada. Džimbegove gurmanske pizze kao što su “Grčka”, “Marinirane tikvice i balancani”, “Pesto”, “Carpaccio”, “Bresaola” ili “Karamelizirani luk i pršut”, pored onih klasičnih, prepoznatljiv su dio ponude Masline, a na sezonskom “Malom meniju” svako malo pojave se nova jela pa je gostima preporuka da prate takozvanu ponudu dana. Što se tiče pića, Džida se pobrinuo da su, pored klasika, gostima na raspolaganju i nešto rjeđi aperitivi poput prugne (liker od šljive), obstler (rakija od jabuka), piva tipa Grimbergen, Augustiner ili Gulden Draak te bijela i crna vina Ottociento.
Izvor: Magazin Like!
Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....