DAŠAK SUNCA U STANU

Žuta i bijela boja u kuhinji: Kombinacija koja će vas oduševiti

Boje u interijeru nikad nisu izašle iz mode, a kako bismo vam pomogli da i sami uredite dom živim nijansama, za vas smo izdvojili fotografije renovirane kuhinje koje će vas već na prvi pogled ostaviti bez daha

Kombinacija žute i bijele boje rezultat je transformacije ovog zanimljivog stana iz 1920-ih godina. Izvorni raspored interijera otvoren je kako bi osigurao optimalan životni prostor za mladi bračni par, a renovacija je bila usredotočena prvenstveno na kuhinjski prostor.

Na prvi pogled odmah je jasno vidljivo da je riječ o minimalističkom stilu uređenja - ništa nije prenatrpano, već je funkcionalnost na prvom mjestu.

Na kuhinjskom otoku nema ploče za kuhanje niti sudopera jer je riječ o takjozvanom 'pokretnom volumenu', koji omogućuju sitni kotači u podnožju. Za otokom se nalazi samo jedan stolac, naravno, opet žute boje.

Kuhinja s ugrađenom pećnicom na funkcionalan način odvaja nišu od ostatka prostorije u kojoj se nalazi i mjesto za sjedenje, odnosno klupica pretvorena u kauč. Udubljene police iznad kauča dekorirane su za čuvanje raznih stvari, u ovom slučaju vaze i knjiga.

Mali drveni stolić može poslužiti za držanje šalica za kavu, a podna svjetiljka žute boje daje svu potrebnu svjetlost prilikom čitanja.

Sve unutar kutka za opuštanje potpuno je žuto, od presvlake sjedala i jastuka, pa sve do polica. Čvrstoća kombiniranih žutih komada daje volumenski utjecaj okolnim bijelim kuhinjskim elementima, a tu je i neizostavna sobna biljka koja cijelom prostoru daje posebnu 'svježinu'.

Pod u cijeloj prostoriji prekriven je drvom bora nešto tamnije nijanse, a sve zajedno savršeno se uklapa, kako bojama, tako i teksturom potavljenog namještaja.

Više fotografija ovog prekrasno uređenog kuhinjskog prostora pogledajte u našoj galeriji.

Foto: Home Designing.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 13:56