za svega 200 kuna!

Zidni element koji imaju svi prije i poslije: Kako se toga prije nismo sjetili?

TomzyShop
 Tomislav Žeravica
Stari element je bio godinama u radionici koja je u dvorištu i bio je dio kompleta radnog stola i tog zidnog ormarića

Tomislav Žeravica iz Višnjevca pokraj Osijeka, vlasnik web trgovine TomzyShop, pokazao nam je kako je od skoro zaboravljenog proizvoda iz radionice napravio genijalan komad namještaja koji bi se vrlo lako mogao uklopiti u svaki moderni interijer. Opisao nam je kako je tekao makeover te koliko ga je sve to koštalo na kraju. Spoiler: manje od 200 kn! Inspirirajte se i usudite izraditi slično

Ljubitelj analogne fotografije, dekoracija i DIY projekata, vlasnik web trgovine pod nazivom TomzyShop, trgovine sa zidnom dekoracijom od drveta i gline, Tomislav Žeravica ovoga mjeseca oduševio nas je svojoj transformacijom starih zidnih elemenata u predivnu trendovsku komodu. Tomislav je iz Višnjevca pokraj Osijeka, po struci kemijski tehničar, a kako je trenutačno nezaposlen, bavi se najviše kreativnim radom i pokojim većim DIY projektom. Pitamo ga kako je postao DIY entuzijast.

image
Tomislav Žeravica

- Za točno vrijeme početka ljubavi prema restauraciji namještaja nisam siguran, ali znam da je već dulji niz godina prisutna i stabilna. Odmalena sam uvijek imao tu neku crtu prema dizajnu i preuređivanju vlastite sobe pa sve do ostalih prostorija u kući - prisjeća se Tomislav.

Stari element je bio godinama u radionici koja je u dvorištu i bio je dio kompleta radnog stola i tog zidnog ormarića.

- Najčešće i prvo što mi je bilo na listi preuređivanja je bilo iz vlastite kuće, a u zadnje vrijeme su mi prijatelji pomogli i ostavili svoje neke komade namještaja koje ću urediti - priča nam i objašnjava kako je tekao proces transformacije.

image
Tomislav Žeravica

- Prvo i osnovno je da se komad dobro očisti od prašine i naslaga koje su se stvarale godinama. Zatim treba brusnim papirom skinuti sjajni sloj i sitne neravnine kako bi se boja što bolje primila. S kitom za drvo popunjavam rupe i neravnine na komodi, a kada se to osuši, komoda je spremna za nanošenje prvog sloja primera. On nam daje impregnaciju i čvrstoću, a završna boja se bolje primi i dugotrajnija je - objašnjava i dodaje kako nakon minimalno dva sloja završne boje, komodu treba zaštititi prozirnim mat lakom za zaštitu.

image
Tomislav Žeravica

- Dodao sam nogice, vrata ponovo vratio na mjesto, a drvene letvice malim čavlićima pričvrstio na komodu. Važno je da se izbuše male rupice u letvicama, jer se tako sprečava pucanje letvica prilikom pričvršćivanja. Na vratima sam izmjerio gdje želim staviti nove ručkice i komoda je bila gotova - smije se Tomislav i dodaje kako je komoda trenutačno još kod njega, ali nada se da će uskoro krasiti nečiji dnevni boravak.

- Novi projekti stoje i čekaju svoj red u radioni, a ideja je uvijek prepuna glava. Inspiracija stiže odasvud i uvijek mi se nešto vrti po mislima, tako da planova i ideja je uvijek na pretek - zaključio je Tomislav Žeravica, a mi vas pozivamo da pogledate divne zidne ukrase koje izrađuje na njegovom Etsy profilu TomzyShop i Instagram profilu @tomzy.shop, a možete mu i pisati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

TROŠKOVNIK

  • Brusni papiri - 10 kn
  • Primer za drvo - 40 kn
  • Završna boja za drvo - 50 kn
  • Prozirni mat završni premaz - 50 kn
  • Nogice - 40 kn

UKUPNO 190 kuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 19:31