Profil

Vrhunski proizvod iz tvrtke Vugform osvaja svjetska tržišta

Ovo su najpoznatija hrvatska ogledala za šminkanje na Amazonu

Njihovi su nazivi Milkyway, Big Bang, Stardust i Moonlight, a kako su nastali doznajemo od Vanje i Ivana Vugrina.

Oni su relativno mlada firma koja se može pohvaliti brojnim odrađenim projektima. Kažu, stvaranje novih, lijepih i funkcionalnih proizvoda njihova je strast.

- Imamo bilježnicu punu ideja, koju stalno križamo i nadopunjujemo. Počeli smo s malim poslovima, pa je i par sto kuna u početku izgledalo puno. Sada smo firma koja je postala dobavljač za najveću svjetsku webshop trgovinu Amazon - pričaju Vanja i Ivan Vugrin, bračni par i osnivači tvrtke Vugform koja proizvodi vjerojatno najpoznatija domaća ogledala za šminkanje.

Kako je zapravo krenula priča, pitamo ih.

KVALITETA

- U svom asortimanu nudimo četiri modela makeup ogledala od iverala s različitim varijacijama. Također, ta ista ogledala dajemo u najam raznim agencijama koje organiziraju evente, izrađujemo proizvode od pleksiglasa za dućane, a sudjelujemo i u opremanju beauty i frizerskih salona. A baš prilikom uređenja frizerskih salona primijetili smo kako se dosta klijentica žali da ima lošu rasvjetu dok šminkaju, pa smo tako došli na ideju izrade kvalitetnog kozmetičkog ogledala. Ogledalo smo razvijali u suradnji s profesionalnim vizažistima. Počeli smo sa svojim idejama, u koje smo uključili i profesionalce te na kraju napravili vrhunski proizvod. Puno klijentica traži pomoć u izradi ogledala kod nekog svog stolara, međutim razlika u kvaliteti je ogromna, na kraju ipak zovu nas - objašnjavaju Vanja i Ivan.

Dodaju kako njihova makeup ogledala nisu izrađena kao običan okvir u koji je stavljeno ogledalo. Kažu, grla koja su sastavni dio takvih ogledala vrlo često ružno vire van i nagrđuju cjelokupan izgled. Zato su se oni, dok su radili svoja ogledala, vodili time da ako već služe ljepoti, neka i sama budu lijepa.

- Naša grla su skrivena u kućištu i zaštićena ukrasnim prstenima te cjelokupan dojam ogledala odiše elegancijom i jednostavnošću. Ukoliko klijent želi, u ponudi imamo i ugradnju timera na dodir (za pojačanje i smanjenje intenziteta svjetla). Klijent nadalje bira želi li da ogledalo bude na zidu ili na stolu, a ako je na stolu izradili smo elegantne prozirne nogice koje ogledalu daju dašak ekskluzivnosti. Svojim ogledalima smo nadjenuli i nazive od najmanjeg prema najvećem; Stardust, Milkyway, Moonlight i Big Bang (da, on je najveći).

Ogledala spadaju u viši rang što se tiče kvalitete i na to smo ponosni. Sva ogledala su atestirana i zadovoljavaju sve EU norme za sigurnost i kvalitetu proizvoda. S obzirom na to da izvozimo, želimo biti reprezentativni, jer izrađujemo hrvatski proizvod. Naša ogledala kupuju vizažistice, blogerice koje objavljuju makeup tutorijale, djevojke koje tek upoznaju svijet makeupa, a zna se desiti da dečki kupuju djevojkama baš naša ogledala za poklon - smije se bračni par.

NISKA POTROŠNJA

Ističu kako je kod izrade ogledala najvažnija rasvjeta. Zbog toga su se oni dosta raspitivali i educirali koju rasvjetu staviti na svoja ogledala, a čak su sami krenuli s izradom panelne LED rasvjete, dakle umjesto žarulja stavili su sa svake strane rasvjetne LED ploče. Međutim, na kraju su se ipak odlučili za žarulje pa tako sada uz ponudu ogledala, nude i žarulje tvrtke Osram niske potrošnje.
- S obzirom da na ogledalo ide dosta žarulja, od šest do devet komada, niska potrošnja je jako bitna - ističu.

A koji su planovi za budućnost?

- Razvijati nešto novo, nove proizvode. Lijepo je kad nešto izmisliš i to stvoriš. OK, nije to samo tako. Treba proći puno faza dok se dođe do finalnog proizvoda. No, nećemo stati samo na ovim ogledalima. Evo, razvili smo prenosivo kozmetičko ogledalo s inovativnom tehnologijom izrade i elegantnim dizajnom koji smo zaštitili u svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (World Intellectual Property Organization - WIPO).Trenutno smo u fazi priprema za predserijsku proizvodnju, zatim nam slijede faze testiranja kvalitete i izdržljivosti, i na kraju pripreme za serijsku proizvodnju. Već sada smo u pregovorima s interesentima iz Los Angelesa - kažu Vanja i Ivan Vugrin.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 09:37