DOGAĐAJ ZA PET

Važnost percipiranja prostora

U dva dana do spoznaje o važnosti dnevne svjetlosti. Radionica ReThink Daylight približit će korištenje alata raznih svjetlosnih eksperimenata

Udruženje hrvatskih arhitekata 13. i 14. travnja u svojim prostorijama na Trgu bana Jelačića 3/1 organizira ReThink Daylight radionicu namijenjenu arhitektima koji vjeruju u vrijednost korištenja dnevne svjetlosti u dizajnu interijera.

Kroz dvodnevnu radionicu polaznici će korištenjem raznih metoda i alata eksperimentirati s dnevnom svjetlošću i sagledati njezin efekt na unutrašnjost zgrada. Zamisao je da arhitekti donesu svoj projekt na kojem trenutno rade i žele ga analizirati, što će im biti omogućeno isprobavanjem simulacije dnevne svjetlosti, i sve to u vidu bliske suradnje s predavačima, prof. Nedom Cilinger d.i.a. s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i dr. sc. Jasnom Jelinek, ing. arh. iz tvrtke VELUX.

Rezultat je odlazak kući s konkretnim projektima i rješenjima, a organizatori smatraju da ReThink Daylight radionica može zauvijek promijeniti način na koji pojedinac projektira, jer će u potpunosti razumjeti i upiti važnosti dnevne svjetlosti u percipiranju prostora. Važno je napomenuti kako je zbog činjenice da je radionica praktične naravi broj polaznika vrlo ograničen, moguće je sudjelovanje tek deset arhitekata.

Prijave se zaprimaju na internetskoj adresi radionice www.rethinkdaylight.hr.

Foto: ReThink Daylight

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 09:27