PROBUDITE DIJETE U SEBI

Uređivanje s Lego kockama? Da molim.

 

Postoje brojna istraživanja koja potvrđuju dobrobit igre za djecu, ali i odrasle. Važnost igre su prepoznali još i stari Grci pa je tako Aristotel tvrdio da bi se igra trebala doživljavati kao lijek, zbog svoje izrazite važnosti u svačijem životu, a ne samo životu djeteta. Kroz igru dok smo mali razvijamo različite vještine od kognitivnih do fizičkih i socijalnih. Osim toga, igra pomaže kako djeci tako i odraslima da smanje stres i napetost te nam omogućava da razvijamo zdrave emocionalne odnose. Ako u vama još uvijek čuči dijete koje bi se rado igralo i koje nije spremno odustati od djetinjstva i igračaka, zahvaljujući jednom super kreativnom timu talijanskih dizajnera, i ne morate. Riječ je o Stüda, razigranoj zbirci modularnog namještaja Studia NINE koja je u potpunosti kompatibilna s Lego kockama.

Današnji način života, prepun stresa i obaveza, često utječe na kvalitetu odnosa koju imamo s djecom. Da bismo razumjeli dijete moramo govoriti jezikom koji ono razumije a to je igra. Kroz posebno vrijeme za igru djetetu dajemo priliku da se izrazi, a povezujući se tako s djetetom imamo priliku zaista vidjeti kako stvari izgledaju iz njegovog kuta i razumjeti ga. Ako želimo da dijete s nama podijeli svoje neugodne osjećaje, ljutnju, tugu, osamljenost, brigu, ali isto tako i ono što mu se sviđa, važno je izgraditi odnos povjerenja i suradnje, a Stüda namještaj upravo to omogućuje.

Nova kolekcija namještaja nastala u suradnji s tvrtkom Corian, dolazi u tri različita modula koja možete "presvući" Lego kockama na bezbroj načina. Bez obzira da li želite napisati prijateljsku poruku, apstraktno remek-djelo ili dizajnerski uzorak kombinacije boja su u suštini beskrajne i Stüda se može prilagoditi pravilima u bilo kakvoj dekorativnoj shemi - sve što trebate je pustiti mašti na volju, a zabava je zagarantirana.

Izvor: archdaily

Foto: www.studionine.it

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 10:38