DAJU GLAMUR

Ukrasite vaš stolić za kavu ovim knjigama: Ove su ilustrirane knjige pravi must-have za ljubitelje dizajna

 JZHUK/GETTY IMAGES

Pozivaju na listanje, prelistavanje, sanjarenje i uz sve to prekrasno dekorativno izgledaju na našem namještaju. Knjige za stoliće za kavu su knjige koje postaju dio interijera i vješto nalaze svoje mjesto na pomoćnim stolićima, ali i na policama i komodama. Predstavljamo najinspirativnije knjige za stolove i pokazujemo kako ih najljepše predstaviti.

No, krenimo redom. Knjige na stolićima za kavu su ilustrirane knjige koje mogu prikazati sve, od mode i ikona stila do namještaja i djela velikih umjetnika i arhitekata. Otvorite li knjige, uglavnom ćete pronaći velike fotografije s kratkim, jezgrovitim podacima i opisima slika.

Posebna stvar kod knjiga za stoliće je da one nisu samo informativne, već prije svega dekorativne i stoga se stilski koriste kao ukras u domu. Knjige se odlikuju atraktivnim omotom, umjetničkim slikama i dojmljivim autorima. Obično su to debele ilustrirane knjige velikog formata s impresivnim sadržajem.

Ove su ilustrirane knjige pravi must-have za ljubitelje dizajna interijera, jer na osebujan način ukrašavaju stan, od stolića pored kauča do police, smireno odišući daškom intelektualnog šarma.

I stilistica Pernille Teisbaek koristi ukrasne knjige u interijeru.

Ovo su najljepše knjige za stolić

Knjige dostupne za stolić pokrivaju sve vrste tema: modu, dizajn, interijere i arhitekturu, putovanja, hranu, filozofiju... Ali imajte na umu da knjige izgledaju najautentičnije u domu kada su teme odabrane tako da odgovaraju osobnim hobijima i interesima vlasnika.

Knjige za stolić iz modnog sektora

Moda je umjetnost, a vi možete unijeti dašak modne piste u dom ovim tiskanim primjerima...

Little Book of Chanel, 17,99 €, H&M Home

image
H&M Home

Čak i naslovnica odiše stilom: ilustrirana knjiga o priči modne marke Chanel opisuje razvoj brenda, prikazuje ikonične dizajne tijekom godina kao i detaljne fotografije mode i modnih pista.

Uz to idu ove knjige za stolić:

Little Book of Louis Vuitton: Priča o kultnoj modnoj kući (Little Books of Fashion), 17,99 €, H&M Home

image
H&M Home

Džepna je i potpuno ilustrirana priča o jednoj od najluksuznijih svjetskih modnih kuća.

The World According to Yves Saint Laurent, 17,99 €, H&M Home

image
H&M Home

Elegantna kolekcija maksima legendarnog dizajnera Yvesa Saint Laurenta o modi, zanatstvu, ženama i inspiraciji, predstavljena u atraktivnom poklon formatu. Thames & Hudson Ltd engleski. Tvrdi uvez. 176 stranica.

Peter Lindbergh On Fashion Photography, 22.50 €, libristo.hr

image
Peter Lindbergh

Impresivno izvana i iznutra: knjiga za stolić za kavu o slavnom njemačkom modnom fotografu Peteru Lindberghu, čije su fotografije otvorile eru supermodela à la Cindy Crawford i Naomi Campbell 1989. godine. Sadrži više od 400 njegovih impresivnih fotografija koje su oblikovale svjetsko poimanje mode i ženske ljepote i tako ušle u povijest mode. Zbirka je dopunjena istaknutim citatima.

Sneaker Obsession, 24,90 H&M Home

image
H&M Home

Ova sveobuhvatna ilustrirana povijest tenisica pokriva sve, od sportske odjeće do uličnog stila, Run-DMC-a do Travisa Scotta, Reeboka do Nike Air Force 1 i ograničenih izdanja do održivosti. Priče iza brendova, dizajnera i ljubitelja tenisica koji su transformirali sportsku obuću u kulturni fenomen otkrivaju se u ovoj epskoj knjizi.

Savjet: Knjiga ne samo da može izgledati zanimljivo u vašem domu, već je savršena i kao poklon ljubiteljima tenisica!

Namještaj, dizajn i arhitektura: Najinspirativnije knjige za stolić

Što može biti dekorativnije od knjiga o interijerima i arhitekturi? Prikazujemo najljepše primjere:

Bauhaus, Magdalena Droste, 53.18 €, libristo.hr

image
Taschen GmbH

Rad pokazuje kako se moderna arhitektura razvijala između dva svjetska rata, noseći sa sobom slikarstvo, kiparstvo, dizajn, film, fotografiju pa čak i kazalište.

Pokret Bauhaus oblikovan je školom umjetnosti i dizajna koju je utemeljio Walter Gropius (1883-1969). Što je odlikovalo pokret? Novo shvaćanje slobode umjetničkog izražavanja, spoja funkcije i estetike te modernih, avangardnih ideja. To ovu knjigu čini neophodnom za dekoraciju, a ne samo za arhitektonske urede!

Uz to idu ove knjige za stolić:

Mies van der Rohe, Claire Zimmerman, 17.45 €, libristo.hr

image
Taschen GmbH

Poznat po svom motu "manje je više", Ludwig Mies van der Rohe (1886. – 1969.) bio je jedan od utemeljitelja moderne arhitekture i tvorac ukusa estetike i urbanog iskustva dvadesetog stoljeća o kojem se žestoko raspravljalo.

100 Contemporary Houses, Philip Jodidio, 21.19 €, libristo.hr

image
Taschen GmbH

Ovaj svezak predstavlja 100 najzanimljivijih i najneobičnijih privatnih kuća na svijetu u posljednjih deset godina i predstavlja mnoge arhitekte, neke nove, a neke već etablirane. Uz uobičajene prostore za jelo, spavanje i život, zgrade također nude prostor za osobna iskustva i odnose - arhitekturu koja ne može biti elementarnija i intimnija.

White Company, For the Love of White, Chrissie Rucker, The White Company, 42.49 €, libristo.eu

image
The White Company

Ilustrirana knjiga bavi se efektom i jednostavnošću bijele, jednobojne palete boja. Rezultat je uvijek čist, uredan, jednostavan i vrlo ugodan oku. Knjiga pokazuje kako se stil može najelegantnije implementirati u bilo koji ukus za dizajn interijera i pokazuje iznenađujuću svestranost bijele boje.

Putovanja i kultura: Unesite svijet u svoj dom knjigama na stoliću

Žudnja za lutanjem često predstavlja problem, ali ne možete uvijek samo spakirati kofere i otići. Da bismo to učinili, sada unosimo inspirativne knjige za stolić u dnevnu sobu i mentalno stvaramo svoj popis za putovanja.

Uz to idu ove knjige za stolić:

The New York Times 36 Hours. Europe, Barbara Ireland, 36.60 €, libristo.eu

image
The New York Times

Više od 50 zemalja i njihove najvažnije znamenitosti, svjetska mjesta i umjetnička remek-djela mogu se pronaći na preko 750 fotografija u ilustriranoj knjizi New York Timesa. Bonus za sve ljude željne odmora: 130 planova putovanja s praktičnim, neobičnim i uzbudljivim preporukama stručnjaka iz raznolike Europe.

Wall and Piece, Banksy, 22.40 €, libristo.hr

image
Banksy

Umjetnički genij, politički aktivist, slikar i dekorater, mitska legenda ili ozloglašeni umjetnik grafita? Rad Banksyja je nepogrešiv, osim možda kad se nalazi u Tateu ili njujorškom Metropolitan muzeju. Banksy je odgovoran za ukrašavanje ulica, zidova, mostova i zooloških vrtova u mjestima i gradovima diljem svijeta. Njegov identitet ostaje nepoznat, ali njegov rad je plodan. A sada po prvi put spaja najbolje od svojih radova - starih i novih - u potpuno ilustriranu knjigu u boji.

Ovako možete integrirati knjige stolić za kavu u svoj interijer

1. Rasklopljene na stoliću za kavu

Ležeći na stolu, otvorene kao da ste ih upravo listali, knjige izgledaju posebno primamljivo.

2. Naslagane

Knjige na stoliću za kavu mogu se divno kombinirati - najbolje izgledaju kada su naslagane ne samo jedna, već tri ili pet knjiga. Ansambl izgleda efektno na pomoćnim stolićima u dnevnoj sobi ili u spavaćoj sobi kao mala hrpa pored kreveta.

3. Na kredencima i policama

Čak i ako je praktično - prekrasne stolne knjige ne moraju biti smještene u neposrednoj blizini sofe i fotelje. Također elegantno ukrašavaju komode u hodniku, kuhinji ili spavaćoj sobi. A također lijepo izgledaju na barskim kolicima.

4. Ukrašena ukrasnim predmetima

Stolne knjige izgledaju ležerno i moderno čak i kada svoje mjesto na vrhu nađu ukrasne figure, vaze (primjerice s aranžmanom od suhog cvijeća) ili svijeće.

Ovaj prekrasan ukras čini knjige na stoliću za kavu još uzbudljivijim.

5. Na polici

Naravno, knjige na stoliću nisu nužno vezane za stol – kao što nisu vezane ni za kavu. Umjesto toga, izgledaju sjajno na polici na klasičan, dekorativan način. Na primjer, izgledaju lijepo složene ili postavljene jedna ispred druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 17:54