Treći Tjedan dizajna Zagreb

Suvremeni hrvatski dizajn uz bok skandinavskom

Manifastacija će se od 3. do 8. svibnja osim u Laubi održavati i na raznim gradskim lokacijama, a prvi put će se održati i Noć dizajna

Tjedan dizajna Zagreb će se ove godine po treći put održati od 3. do 8. svibnja, a regija partner će biti Švedska, Norveška, Finska, Danska i Island. Središnje događanje, velika izložba namještaja domaćih i regionalnih dizajnera te izložba suvremenog nordijskog dizajna, bit će postavljena u Kući za ljude i umjetnost Lauba, a 3. Tjedan dizajna donosi i brojne novitete.

– Program je izuzetno dinamičan te se nadamo da će privući još više posjetitelja i zaljubljenika u dizajn jer smo ove godine proširujući program mislili na sve. Odlučili smo uložiti napore kako bi cijeli grad Zagreb osjetio i disao dizajn u tom tjednu, te po uzoru na europske prijestolnice aktivirao i strane posjetitelje da dođu vidjeti proizvode hrvatskog dizajna. Izuzetno smo ponosni na suradnju s nordijskim zemljama i vjerujemo da će njihovi stručnjaci moći prenijeti svoja bogata, zanimljiva iskustva vezana uz dizajn, kao pokretača gospodarstva. Povrh toga, prepoznatljive konferencije Kiki, Autor i Produkteka će okupiti renomirana domaća i strana imena, te ćemo u svrhu poslovnog povezivanja izlagača ugostiti i Rexpo koktel – zaključila je Tina Marković, direktorica Tjedna dizajna Zagreb.

Ovogodišnji Tjedan dizajna sastojat će se od središnje izložbe namještaja, međunarodne izložbe raznih područja dizajna iz Hrvatske i svijeta, prodajne izložbe hrvatskih dizajnera te niza događanja po Zagrebu organiziranih u suradnji s partnerima. Povrh toga će svaki dan biti posvećen modi, hrani, namještaju, kreativnim industrijama ili automobilskoj industriji, a prvi put će noć 6. svibnja biti Noć dizajna te će Lauba i sve partner lokacije biti otvorene do 23 sata i završiti velikim partyjem u Laubi.

Foto: TDZG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 13:40