KOLUMNA

Top 6 najboljih dizajnerskih adresa u susjedstvu

Gdje kupovati, chilati, jesti i piti u Beogradu?

Jelena Karakaš, autorica jednog od najčitanijih blogova u regiji - Ko ne voli cipele... otkrila nam je koje lokacije obavezno morate posjetiti u glavnom gradu Srbije, inače provjerenoj top-destinaciji najluđih zabava

1. Kafić 75

Kafić 75 svojim je interijerskim rješenjem brzo prerastao koncept kafića u kvartu (smješten je na Vračaru) i postao jedno od "must see" mjesta u gradu. Studio Autori, arhitektonski biro koji se dokazao kao jedan od inovativnijih u Srbiji, bio je zadužen za osmišljavanje izgleda prostora.

A post shared by Кафић75 (@kafic75) on

U samo 75 kvadrata uspjeli su unijeti industrijski štih znalački kombiniran s nostalgičnim retro elementima. Dominiraju beton i nježno zeleni epoksi, namještaj je ravnih linija i dopušta gostima da se opuste i odmore u nenametljivom ambijentu.

Više na Instagram @kafic75

2. Square Nine

Dokazani beogradski favorit u kategoriji hotela još se drži odlično! Square Nine, djelo glasovitog brazilskog arhitekta Isaya Weinfelda, pravi je dizajnerski biser u središtu grada. Tijekom toplih mjeseci obiđite jedan od dva vrta, piazzetta u prizemlju nudi ušuškanu atmosferu i bijelu boju kao lajtmotiv (tijekom dana ovdje dopiru i zvuci filharmonije, koja je smještena u blizini), a Ebisu, restoran japanske kuhinje koji je smješten na gornjoj terasi, lagano odnosi pobjedu u kategoriji najbolji rooftop bar u Beogradu. Ovdje svratite da biste promatrali zalazak sunca uz Aperol.

Više na squarenine.rs

3. Fini

Od malog obiteljskog biznisa, manufaktura Fini izrasla je u ozbiljnu slastičarnicu. Smještena na donjem Dorćolu, privlači sve istinske ljubitelje slatkiša (najpoznatiji su po macarons kolačićima koji su postali legendarni), ali i ljubitelje lijepog.

Za odličan interijer odgovorni su Aleksa Bijelović i Milica Maksimović iz studija Petokraka, a za vizualni identitet zadužen je studio Metaklinika. Sjajno mjesto da izvedete prijatelje na kolače, ali i da počastite sami sebe.

Više na fini.rs

4. Metropoliten

Nakon posljednjeg renoviranja ako ne i najljepša prodavaonica u gradu, art&niche parfimerija Metropoliten definitivno je prodavaonica koja najbolje miriše! U njihovoj ponudi su ekskluzivni brendovi, kao što su: Aesop, Diptyque, Byredo, Costes, Cowshed, Zenology...

Čak i ako niste kozmetički znalac, oduševit će vas interijer u kombinaciji neutralnih nijansi i prirodnih materijala, kao što su svijetlo drvo i pamuk, a tu je čak i pravo drvo u papirnatoj vreći kako bi se dodatno oplemenio prostor. Od ovog proljeća postoji Metropoliten beauty centar u neposrednoj blizini. Ako se zateknete u Beogradu, a u raspoloženju ste da biste se mogli razmaziti, ne tražite dalje.

Više na metropoliten.rs

5. Boya Porcelain

Bojana Brkić autorica je koncepta keramike Boya Porcelain, prošlo ljeto izašla je u treću dimenziju, otvorivši svoj studio ušuškan tik pokraj Skadarlije. Za interijer je bila zadužena mlada arhitektica Milica Tasić i ovo mjesto je za kratko vrijeme postalo mnogo više od umjetničkog studija.

Bojana često održava keramičke radionice, koje su zamišljene kao zabavno druženje uz vino i za razmjenu inspiracije. Također, ovdje se često okupljaju food i lifestyle blogerice iz regije. Provjerite i sami čega sve ima u Bojaninoj čarobnoj škrinji.

Više na boyaporcelain.com

6. GIR

Definitivno nešto što je dugo nedostajalo Beogradu! Velika concept trgovina, čija je ponuda fokusirana isključivo na uređenje interijera i dizajn. Dio asortimana čine proizvodi domaćih tvrtki koje su dosad bile usmjerene na izvoz, kao što su GIR, Ethnocraft i Universo Positivo, a dio je rezerviran za dobro poznate dizajn-tvrtke: Muuto, Ferm Living, Normann Copenhagen, Innovation Living itd.

Interijer potpisuje studio Autori i zbilja je poseban! Čak i ako niste u fazi uređenja doma, ovdje ćete dobiti neku novu ideju.

Više na gir.rs

Pratite Jelenin blog KO NE VOLI CIPELE, Instagram @jelenakarakas i Facebook Ko ne voli cipele

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 13:37