AVION OD HOTELA

Slobodno ispružite noge i uletite u poslovnu klasu za nevjerojatnih 39 eura!

 JUMBO STAY

Letjeti u avionu na duljim relacijama nije neka sreća, naročito ako - poput većine putnika - letite ekonomskom klasom. Uska sjedala, skučen prostor za noge, bučni suputnici – sve vas to tjera da sa zavišću zamišljate komfor u kojem uživaju putnici koji putuju poslovnom klasom.

Let poslovnom klasom nije jeftin i samo si ga rijetki mogu priuštiti, tako da većina nas u avionu može samo maštati o ravno spuštenim sjedalima, ukusno pripremljenim jelima na keramičkim tanjurima i mekim jastucima.

image
JUMBO STAY

Iskustvo uživanja u poslovnoj klasi putnik prosječne platežne moći može si priuštiti na dva načina: ili pukom srećom, izaberu li ga za „upgrade” zbog drugog prebukiranog leta ili – posjetom Jumbo Stay hotelu u stockholmskoj zračnoj luci Arlanda.

Ondje je, naime, švedski poduzetnik Oscar Diös odlučio prije petnaestak godina iskustvo letenja u poslovnoj klasi približiti putniku prosječne platežne sposobnosti, otvorivši hotel – u avionu.

Diös je rashodovani jumbo jet 747-212B iz 1976. godine „prizemljio” u blizini zračne luke i pretvorio ga u simpatičan hotel koji putnicima nudi čak 33 sobe različitih stupnjeva komfora.

image
JUMBO STAY

Tako za cijenu od 39 do 165 eura za noć možete rezervirati smještaj u (relativno) luksuznom apartmanu u kokpitu, s pogledom na zračnu luku i vlastitom kupaonicom, ili pak u četverokrevetnoj sobi nalik na one u spavaćim vagonima vlakova, sa zajedničkim zahodom i tuš kabinama.

Čak 450 sjedala iz aviona zamijenjeno je s ukupno 76 kreveta, koji su većim dijelom godine rezervirani. Svaki kvadratni centimetar aviona je iskorišten, pa su tako u sobe pretvoreni i prostori na krilima u kojima su bili smješteni motori aviona.

Goste ujutro čeka i fini doručak, pripremljen u ukusno namještenom zajedničkom prostoru.

image
JUMBO STAY

Stoga, ako vas put dovede u Stockholm, provjerite dostupnost soba u Jumbo Stay hotelu. Kad izađete iz aviona, ukrcajte se u prizemljeni jumbo jet i slobodno se rastegnite u udobnom krevetu, uživajući u iskustvu čak i boljem od poslovne klase.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. kolovoz 2024 10:33