VRUĆI TREND

Restauracija, preuređenje i upcycling starog namještaja

 

Ako volite izazove i često pronalazite predmeta i komada namještaja koji su već "za otpis" na dobrom ste mjestu. Iako dizajneri diljem svijeta svakodnevno lansiraju nove komade namještaja i tvrtke uvode nove proizvode u ponudu, nema sumnje da je trend restauracije, preuređenja i upcyclinga starog namještaja u punom cvatu.

Stolice i fotelje iz sredine prošlog stoljeća, ormarići, svjetiljke i sjedeće garniture uz malo mašte i vješte ruke dobrih majstora mogu izgledati zanimljivije od novog komada kupljenog u poznatoj trgovini. Što se tiče tkanina, baršun visoko kotira na ljestvici poželjnih materijala. Što nas ne čudi, s obzirom na to da je mekan, topao, ugodan i dostupan u svim bojama. Osim toga, zahvalan je za upotrebu i prilično otporan na oštećenja, ali zaista morate voditi brigu o njemu. Nema neuništive tkanine.

Drugi trend koji smo primjetili u obnovi namještaja je utjecaj godišnjih doba. Zimom je dominirala srebrna, zlatna, crna, siva i smeđa boja, a od početka ožujka pojavljuju se sve više jarkih boja.

I za kraj, još jedan zanimljiv detalj su oslikani rubovi. Riječ je o bezvremenskom efektu koji nikada neće izaći iz mode, a trenutno je jako in.

Foto: Good Inside

Izvor: Good Inside

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 00:22