PRIZNANJE

DIZAJNERI HAVRANEK I LUGONJA ZA BERTOL METAL: Kolekcija ručki Soft Metal dobitnik je ovogodišnje nagrade Red Dot

 Sanja Tušek

Kolekcija ručki Soft Metal dobitnik je ovogodišnje nagrade Red Dot (Red Dot winner 2020). Proizvođač ručki je uspješna hrvatska tvrtka Bertol Metal, a dizajneri su Filip Havranek i Kristina Lugonja.

image
Dizajneri Kristina Lugonja i Filip Havranek te Danijel Bertol
Sanja Tušek

Nagrada Red Dot međunarodno je prepoznatljiv dokaz kvalitete produkt dizajna, dizajna koncepata te dizajna komunikacija. U ovogodišnjem natjecanju na području produkt dizajna stručni žiri ocjenjivao je više od 6500 inovativnih proizvoda iz čak 60 zemalja.

image
Sanja Tušek

Ova kolekcija preispituje dizajn sveprisutnog elementa interijera - ručke za staklena vrata

image
Sanja Tušek

Soft Metal kolekcija preispituje dizajn sveprisutnog elementa interijera - ručke za staklena vrata. Na spoju vertikalne i horizontalne osi dobiven je jednostavan detalj organskog oblika koji, osim što ručki daje prepoznatljiv karakter, učvršćuje njezinu konstrukciju. Za razliku od klasičnih tradicionalnih ručki za staklena vrata koje se proizvode od nehrđajućeg čelika, ručke Soft Metal napravljene su od visokokvalitetne aluminijske legure koju je moguće plastificirati u različite boje i teksture, čime se arhitektima i dizajnerima interijera pruža veća razina slobode.

image
Sanja Tušek

Bertol Metal je obiteljski obrt s više od 40 godina iskustva u obradi metala, a posljednjih 20 godina bave se dizajnom, razvojem i izradom okova za staklo. Kristina Lugonja i Filip Havranek industrijski su dizajneri iz Zagreba. Studirali su na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i zajedno rade od 2012. godine. Surađivali su s više domaćih i inozemnih tvrtki, domaćim arhitektima na projektima dizajna interijera te su razvili nekoliko samoiniciranih projekata s lokalnim obrtnicima. Osvojili su više domaćih i inozemnih nagrada na području produkt dizajna i rasvjete, uključujući tri nagrade Red Dot.

image
Sanja Tušek

Osnovali su Spacetime s ciljem stvaranja nove vrste proizvoda za novu generaciju arhitekata, dizajnera interijera i dizajnoljubaca. Više o svemu možete saznati na njihovim službenim web stranicama www.bertol-metal.hr i www.spacetime.company. Inspirirajte se!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 20:30