Profil

Predstavljamo brend Plastic Moon

Nakit s geometrijskim odmakom

Iako naziv asocira na plastiku, nakit koji brend Plastic Moon proizvodi većinom je izrađen od drva. Atraktivan i poseban te lagan i ugodan za nošenje, svoje je mjesto već našao u kolekcijama mnogih hrvatskih trendseterica, ali i djevojaka koje preferiraju alternativniji modni izričaj. Mlada splitska arhitektica s riječkom adresom na ideju o pokretanju vlastitog brenda došla je prije nešto više od godinu dana.

- Nakon diplome i ljetnog odmora, ponudila sam prijateljici da na jednom riječkom sajmu izlažem ruksake koje šije. I tad mi je sinula ideja o pokretanju vlastitog brenda kojim bi i moja kreativnost došla do izražaja - pojašnjava detalje s početka priče mlada Splićanka.

U početku je figurice ručno izrezivala u životinjske oblike, no strojno se rezanje pokazalo preciznije, kvalitetnije i brže pa se one danas, nakon izrade tehničkog nacrta u računalnom programu, režu strojno. Nastali oblici bojaju se akrilnim bojama, rapidografima i sprejevima. Naposljetku, nakon završnog zaštitnog laka, figurice su spremne za spajanje na odgovarajuće lančiće. Osnivačica brenda u ponudi uz nakit ima i majice i torbe oslikane svojim već prepoznatljivim motivima.

Geometrijski nacrtane životinje, popularni jednorozi, šumski motivi i nebeska zviježđa samo su dio ilustracija koje krase trendi i zabavne torbe i majice. Arhitektonski jednostavna i precizna, autorica je s nama podijelila vrlo jednostavan kreativni proces koji prethodi izradi njezinih proizvoda.

- Kad mi na pamet padne nova ideja za ilustraciju, odnosno oblik, zapišem je na papir. Obično ih prikupim nekoliko i tad u računalnom programu izradim nove tehničke nacrte ili ilustracije. Sama inspiracija, kaže, najčešće joj dolazi pod pritiskom, ali i kad na ulici slučajno susretne prolaznike čiju modnu kombinaciju nadopunjuju baš Plastic Moon proizvodi. Vidjeti da njezin proizvod na nekome “živi” najbolja joj je motivacija, pojašnjava sa smiješkom i dodaje kako ju posebno raduje što malene formate njezina nakita nose i djeca.

Dizajnerica radove izlaže na FB stranici Plastic Moon te istoimenom Instagram profilu, a ubrzo planira i postavljanje brenda na popularnu internetsku platformu Etsy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 15:42