7 IDEJA KOJE TREBA KOPIRATI ODMAH

Pozadine i skandinavski stil

Ne samo jednostavne linije, prirodna svjetlost i materijali s naglaskom na drvo. Skandinavski stil ima još jednog dragocjenog saveznika, a to je zidna pozadina

Još uvijek visoko na ljestvici najomiljenijih i najdražih stilova zasigurno je skandinavski stil, koji s vremenom nije postao, još jedan u moru stilova, već je lagano ušao u naše domove i postao i naš životni stil. Jednostavne linije, prirodni materijali, funkcionalnost i održivost nisu, međutim, njegove jedine karakteristike. Uz skandinavski stil su blisko povezane i zidne pozadine. Inspirirane nordijskim raspoloženjem, pastelnim nijansama i laganim, i diskretnim uzorcima koji se ponavljaju, skandinavske su pozadina zasigurno temeljni aspekt ovog voljenog stila, jer daju živost često bijelim i neutralnim prostorima.

No, koji su najpopularniji elementi i motivi koje često susrećemo u nordijskim domovima? Od geometrijskih u pastelnim bojama do prirodnih i vintage-inspiriranih uzoraka, ovdje je sedam ideja koje treba kopirati odmah.

1. Geometrijske pozadine

Geometrijske pozadine u pastelnim nijansama ili crno-bijele, predstavlja najuspješniju interpretaciju skandinavskog stila. Riječ je o vrlo zahvalnom i elegantnom motivu, koji je pogodan za bilo koju sobu.

2. Botaničke pozadine

Priroda igra važnost ulogu u skandinavskoj kulturi i stilu. Prostrane nordijske šume, različite vrsta biljaka i cvijeća česti su motivi skandinavskih interijera. Bitno je samo da ne pretjerate, a zasigurno nećete pogriješiti, ako odaberete jedan zid u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi s uvijek dobrodošlim cvjetnim uzorkom.

3. Pozadine za djecu

Nisu samo izvrsna prilika za opremanje dječje sobe, već i izvrstan način za poticanje dječje kreativnosti. Namještaj u skandinavskom stilu s neutralnim bojama savršeno se kombinira s eklektičnom i zabavnom pozadinom koja priča priče i potiče na sanjarenje.

4. Akvarel pozadine

Gdje je namještaj jednostavnih i čistih linija, besprijekorno jednostavan, akvarel pozadina u pastelnim nijansama, ili nijansama plave i smaragdnozelene boje savršen je detalj.

5. Pozadine sa životinjama

Baš kao botanički motivima, fauna pozadina apsolutno je hit u skandinavskim domovima i ne samo u dječjim sobama, već jako lijepo pristaje u hodniku i dnevnom boravku uz vintage namještaj.

6. Retro pozadine

Bez obzira da li je stilizirano cvijeće ili grafički uzorci, pozadine u vintage stilu svoje korijene vuku iz prethodnih desetljeća, a mogu to biti motivi iz šezdesetih ili sedamdesetih godina prošlog stoljeća, bitno je samo da je u savršenoj ravnoteži sa stilom uređenja.

6. Prema osobnom izboru

Ako vam se sviđaju neki drugi uzorci, stilovi i teksture, koji ne ulaze u skandinavski stil, ne oklijevajte.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 18:56