RADIONICE ZA VAS

Posjetite najpoznatiji sajam za uređenje interijera i naučite kako izrađivati svijeće, postanite uspješniji u uzgoju biljaka ili slikajte uz čašu vina

 PRESS

Sajam InDizajn i ove će godine od 4. do 6. listopada na više od 5.000 četvornih metara u Areni Zagreb okupiti brojne izlagače iz područja opremanja interijera, posjetitelje željne novih komada za uređenje doma te one koji ih sami žele izraditi.

Kao i posljednjih godina, sajam InDizajn će i ovoga puta pored brojnih izlagača i drugih zanimljivih sadržaja ponuditi i kreativne radionice za posjetitelje pod vodstvom talentiranih domaćih kreativaca. Ove godine će se izrađivati svijeće, oblikovati predmeti od jesmonita u terrazzo uzorku, uživati u oslikavanju platna uz čašu vina ili naučiti kako uspješno brinuti o kućnim biljkama.

image
PRESS

Kako oblikovati predmete od jesmonita polaznicima će pokazati Eman Ahel iz īmāno studija, iznimno talentirana grafička dizajnerica koja upravo od tog materijala izrađuje i svoje proizvode: zdjelice, satove, vaze… Sudionici će se okušati u izradi tri predmeta u terrazzo uzorku: pladnja promjera 11 cm koji može poslužiti kao držač za nakit i ostale sitnice te seta od dva okrugla podmetača.

Sara iz Ateliera Ligero pokazat će, pak, kako izraditi svijeće od sojinog voska. Pored upoznavanja s onim što rade, materijalima koje koriste te osnovama koje treba znati u procesu izrade svijeća, polaznici će na radionici izraditi svoju vlastitu mirisnu svijeću.

image
PRESS

Akademska slikarica iz Rijeke, Mirna Sišul, poznata po svojim vedrim i razigranim umjetničkim radovima jarkih, intenzivnih boja i na ovogodišnjem sajmu InDizajn će održati dvosatni Art&Wine event. Pod Mirninim vodstvom i uz njezine iskusne savjete svaki polaznik će oslikati svoje platno 30x30 cm, izbrusiti umjetničke potencijale i produbiti ljubav prema bojama, platnu i kistu, a imat će i priliku okusiti vrhunska vina, te se svakako dobro zabaviti.

image
PRESS

Kreativni dvojac koji stoji iza brenda Dnevna doza biljaka, Tomislav Štrkalj i Leon Božić, na sajmu InDizajn će održati edukativnu i zanimljivu radionicu o uspješnom uzgoju sobnih i vanjskih biljaka. Polaznici će učiti kako brinuti o biljkama: najprije kako odabrati ispravnu biljku za određeni prostor, a zatim i kako zalijevati, kako biljke hraniti i kako ih čuvati od nametnika. Pored teoretskog, polaznike očekuje i praktični dio – pravilno presađivanje bilja te izrada dobrog supstrata.

"U Hrvatskoj imamo niz genijalnih kreativaca koji rade jedinstvene komade za opremanje doma. Broj takvih zanimljivih pojedinaca raste iz godine u godinu stoga nam je drago što i našim posjetiteljima možemo predstaviti neke od njih i to tako da i posjetitelji nešto nauče i usput se dobro zabave", komentirala je dizajnerica interijera Mirjana Mikulec uoči InDizajn sajma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 15:52