Senzacija u susjedstvu

Popularni Tehnopark Celje, najomiljenije mjesto zabave i edukacije u regiji, priprema Festival održivosti

 Tehnopark Celje

Brojna predavanja, multimedijalne izložbe, predstave, edukacija o održivim trendovima budućnosti i kako smanjiti ugljični otisak, pravilno reciklirati i iskoristiti prirodne resurse na održiv način…, samo su dio bogatog programa Festivala održivosti, koji će se od 18. rujna do 8. listopada održati u Tehnoparku Celje. Sve se odvija u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja, a jedno od najzanimljivijih događaja svakako će biti Pilotova dnevna soba, showroom u kojem će posjetitelji imati priliku razgledati održive luksuzne komade namještaja nastale restauracijom dijelova zrakoplova.

image
Tehnopark Celje

Ovi iznimno inovativni komadi namještaja izlaze iz radionice pilota i umjetnika Primoža Jovanovića koji uz pomoć bogatog inženjerskog znanja i domišljatosti dijelovima aviona udahnjuje novi život. Njegov brend Papa Juliett Aviation Art, iza kojeg stoji i Eva Kraš, svakako nije običan brend namještaja, već rezultat nevjerojatne vizije i kreativnosti koja dolazi do izražaja u, primjerice, vintage policama od krila zrakoplova, stolićima s aerodromskim svjetlom ili jedinstvenim ukrasima od propelera. U jedinstvenom showroomu u Tehnoparku Celje tako će biti izloženi iznimni komadi koji spajaju inovativnost, umjetnost i održivost, a kako se očekuje veliki odaziv, obavezna je prethodna prijava putem online obrasca ili na recepciji Tehnoparka Celje. Pilotova dnevna soba bit će postavljena od 3. do 14. listopada.

image
Tehnopark Celje
image
Tehnopark Celje

U sklopu Festivala održivosti u Tehnoparku Celje održat će se još dva velika događanja: multimedijska izložba Atmosfere, koja svjedoči o snazi umjetnosti u rješavanju temeljnih pitanja našeg vremena, poput atmosfere, klime i svemira, kao i aukcija odjeće i kazališna predstava Kurja Omara. Kroz duhovit narativ skreće se pozornost na potrošački orijentirano društvo s naglaskom na odjeći. Naime, pomalo neobičan ormar - kokošji - otvorit će autorica Neža Bojović i to kroz sliku neurotične kokoši i njezine opsjednutosti odjećom (i svim mogućim dodatcima). Kokoš i njezina osobna ispovijest imaju uspone i padove, a završavaju aukcijom na kojoj publika može aktivno sudjelovati i kojom se kokoš oslobađa. Ova interaktivna revija, koja će se održati 28. rujna, završit će aukcijom odjeće.

Više o Festivalu održivosti, ali i drugim događanjima u Tehnoparku Celje potražite na njihovim web stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 12:35