Vrhunski uređen

Ovaj mali stan ima svega 33 kvadrata, ali je pravo je oličenje elegancije ispod kosog krova

 Alvhem
Možda se upravo među ovim fotografijama skrivaju rješenja za vaše dileme i ideje kako urediti svoj novi dom u potkrovlju

Budući da je uređenje interijera u potkrovlju pravi izazov, ako je u pitanju prostor od manje kvadrata, izazov je svakako još veći. Osim što krovne kosine određuju uređenje, tu je i raspored krovnih prozora bitna stavka. Često nam na raspolaganju stoji nepravilan prostor, na puno mjesta u stanu stropovi su niski ili nakošeni, a otvoreni prostor može se lako doimati prazno ili pak prenatrpano. Pogoditi pravu mjeru između funkcionalnosti i stila koji najbolje odgovara vašem osobnom ukusu proces je koji traje pa je korisno tu i tamo baciti pogled na nadahnjujuće fotografije koje pokazuju kako to drugi rade.

image
Alvhem

Danas vas vodimo upravo u jedan takav ugodan bijeli stan, koji zauzima dio potkrovlja jedne stare kuće u Göteborgu. Ima površinu od samo 33 četvorna metra i šarmantan balkon s pogledom na krovove grada kao bonus. Interijeri je vrlo ugodan i kompaktan, a dizajneri su mu čak uspjeli dodijeliti zasebnu spavaću sobu s radnim prostorom.

image
Alvhem
image
Alvhem

Sjajno uređen ovaj mali prostor, ima sve potrebno za udoban život. S različitom visinom stropa, uzbudljivim kutovima i čak sedam prozora, stvoren je jedinstven dizajn koji se kupa u dnevnom svjetlu. Mnogo dnevnog svjetla u kombinaciji s bijelom bojom dobitna je kombinacija za interijere u potkrovlju.

image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem

Pored dnevnog boravka nalazi se spavaća soba s bračnim krevetom, praktičnim radnim stolom i dva ormara u boji zidova. Kosi stropovi i uzbudljivi kutovi ovoj sobi daju osjećaj ugode.

image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem

U otvorenom tlocrtu s kuhinjom dnevna soba je pravi dragulj stana, s obzirom na to da je smještena u sobi s tornjem. Svjetlost ovdje struji kroz okrugli krovni prozor koji ima promjer oko jedan metar.

image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem

Zidni panel koji se proteže sve od ulaznih vrata u hodniku vodi do potpuno ostakljenih balkonskih vrata s lučnim gornjim dijelom prozora. Balkon je okrenut prema sjeverozapadu, ali zahvaljujući položaju na krovu, sunce dopire ovamo već u vrijeme ručka i ostaje ljeti do kasno navečer (s kratkom pauzom kada je toranj u sjeni).

image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 02:02