Lijepa, drugačija i uzbudljiva

Objekt žudnje: Sofa Favn poznate kuće Fritz Hansen

Proizvodi se u nekoliko boja, a na njezina tri različita djela se nalaze drugačije tkanine koje su estetski kompatibilne

Jedna od najpoznatijih svjetskih kuća za izradu namještaja, Fritz Hansen, predstavila je nedavno pravu dizajnersku poslasticu - sofu pod nazivom Favn. Genijalni komad namještaja osmislio je španjolski dizajner Jamie Hayon, koji je inspiraciju za tu sobu pronašao u Parizu, gradu u kojem se godinama educirao.

Pristaje u svaki prostor

- Sofa Favn je sve ono što je i Pariz. Lijepa, drugačija i uzbudljiva - kaže Jaime Hayon i dodaje kako je riječ o velikoj sofi koja se savršeno uklapa u stambene prostore bilo koje organizacije, a pogotovo one otvorenog plana. Sofa se proizvodi u tri boje, ružičastoj, plavoj i crnoj, upravo zbog toga kako bi se mogla uklopiti u svaki dnevni boravak bez obzira na prevladavajuće boje, teksture i detalje.

Kombinacija tekstila

- Sofa je dizajnirana tako da se različite tkanine koje su drugačije, a opet estetski kompatibilne, nalaze na tri različita dijela proizvoda. Tako je oštriji tekstil na ručkama, mekaniji pamuk u kombinaciji sa svilom na sjedećoj površini i jastucima, a na naslonjaču sofe je rastezljivi elastični dio - objasnio je dizajner.

Više o svemu možete pogledati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 21:18