Video

Novi trend u postavljanju pločica - zrnasta fuga. Odbija plijesan i izgleda fantastično

 TIKTOK/@ SHOE MAKES NEW/

Postoji tisuću načina da projekt postavljanja pločica učinite potpuno jedinstvenim, bilo da želite napraviti dugoročnu promjenu u svom vlažnom prostoru ili kuhinji, ili samo prekriti pločice koje su dotrajale. Možete se upustiti u veću adaptaciju i promijeniti same pločice, također možete promijeniti i boju pločica (danas postoje proizvodi koji to izvrsno rade), ili možete promijeniti boju fuge kako biste osvježili izgled. Ako pak niste vični uradi sam projektima možete očistiti postojeću fugirnu masu. No to nije sve. Odnedavno se na TikTok pojavio potpuno novi trend postavljanja pločica koji vlasnicima daje još jednu opciju kada je riječ o fugiranju pločica u kupaonicama i tuš kabinama. Od milja ga zovu "zrnasta fuga" i možete biste ga trebali razmotriti ako tražite ideje za uljepšavanje vlastite kupaonice.

Kontroverzni novi trend ima obožavatelje s obje strane, neki su oduševljeni njime, dok ima i onih kojima je manjkav.

Inače, veličina linija za fugiranje pločica nešto je što se pojavljuje pri gotovo svakom postavljanju pločica. Iako postoje preporuke za veličinu žbuke za svaku liniju proizvoda od šamotne gline, zapravo nema postavljenih zahtjeva za širinu.

Umjesto toga, debljina spoja za fugiranje trebala bi se temeljiti na brojnim čimbenicima uključujući: veličinu pločica, količinu varijacija u pločicama i željeni stil ili estetiku.

@shoemakesnew I am so hyped this came out exactly liked I pictured it ? Maintenance and cleaning is a down the line problem. #bathroommakeover #bathroomremodel #showertile #diyproject ♬ There She Goes - The La‘s

Prije otprilike šest mjeseci, korisnica TikTok društvene mreže Emma - @ Shoe Makes New podijelila je svoje videozapise procesa nanošenja debljih linija fuga između pločica u svojoj tuš kabini. Napomenula je da je njezin dizajn inspiriran inspirativnim fotografijama koje je prikupila, a koje su zadovoljile njezinu viziju prostora, a zatim je istražila kako koristiti specijalnu fug masu koja može izdržati veće praznine.

Emma je odmah zatvorila žbuku čim je to bilo sigurno učiniti, kako bi smanjila količinu nakupljanja plijesni za koju se brinula da bi se mogla pojaviti kasnije u projektu.

Šest mjeseci kasnije, Emma je podijelila novi video kako bi pokazala da se rizik isplatio! U videu koji je objavila nema nikakve prljavštine o kojoj bi se moglo govoriti, a čini se da se pločice koje je postavila izvrsno drže.

@shoemakesnew Six month chunky grout check-in: we’re doing okay ?? No cracks or mold! This grout is 3/4” thick + we used a special type for a thicker joint and sealed really well. Ill check in again at a year! #bathroommakeover #bathroomremodel #showertile #tiletok ♬ Please Please Please - Sabrina Carpenter

- Bez pukotina i plijesni! Emma je naslovila video. - Ova fug masa je debela 1,9 cm, a upotrijebili smo posebnu vrstu za deblji spoj i dobro smo ju zabrtvili.

- Oh, tako je prekrasno, vau" komentirala je jedna osoba. Drugi je rekao: - Nisam znao da je to opcija. Sviđa mi se!

Eksperimentiranje s debljinom linija za fugiranje stvarno može podići vaš projekt postavljanja pločica na novu razinu i učiniti vaš prostor malo prilagođenijim.

Samo provjerite jeste li istražili i kupili prave zalihe kako biste bili sigurni da će vaš rad izdržati tijekom vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 07:42