MODULOS

Kvadrat do kvadrata - idealan radni stol

Iza naziva Modulos krije se prvi stol koji u potpunosti možete prilagoditi svojim potrebama i sastaviti ga tako da savršeno odgovara vašem prostoru.

Stol čija se radna površina sastoji od drvenih kvadratnih modula raznih namjena koji se po potrebi lako mogu preslagivati, izmjenjivati, dodavati i oduzimati. To bi bio najkraći mogući opis Modulosa, prvog potpuno modularnog radnog stola domaće proizvodnje.
Iza ideje stoji Matej Grozdanović, 28-godišnji grafički i web dizajner porijeklom iz slavonskog sela Batrine, koji posljednjih devet godina živi i radi u Zagrebu.
- Ideja o Modulosu nastala je spontano. Često radim od doma i trebam kvalitetan radni stol. Kako sam podstanar, nisam imao puno prostora za svoj radni kutak, a količina opreme i gadgeta koje bih na radni stol trebao smjestiti je velika. Moj otac je stolar, ali opcija da mi napravi stol po mjeri nije mi odgovarala, kao ni neka jeftinija rješenja iz trgovina, s obzirom na to da sam znao da ću se brzo opet seliti. Tako mi je na pamet pala ideja o stolu s prilagodljivom radnom površinom, sastavljenom od kvadratnih modula - opisao je razvoj projekta Matej.
Ideja mu se učinila vrlo jednostavnom i bio je siguran da netko već izrađuje takav stol. No, pretragom interneta, na vlastito iznenađenje, shvatio je da ovakvog proizvoda nema na tržištu. Ideja se nastavila "krčkati" u njegovoj glavi, a prošle je godine konačno s ocem i izradio prvi prototip.
- Odlučili smo modulima dodijeliti različite funkcije. Proizveli smo osnovni ravni modul, modul s rupom za kabliranje, s utorima za olovke, s utorom za docking mobitela ili tableta te USB hub i wireless charging modul. Od dodatne opreme nudit ćemo elastičnu mrežicu koja će držati kabele ispod površine, a planiramo i dodatke poput nosača za kućište računala, kukice za torbicu ili ruksak... Nudit ćemo i metalne i drvene modele nogu u raznim dužinama. Tako će biti moguće Modulos koristiti kao standardni radni stol, visoki radni stol ili niski coffee table, noćni ormarić - nabrojao je Matej i istaknuo kako je sastavljanje vrlo jednostavno.
Svaki modul može se spajati s bilo kojim drugim sa svake strane, a spoj se ostvaruje pomoću kombinacije metalnih klinova i visokokvalitetnog spojnog vijka. Jednom kad je radna površina sastavljena u željenoj konfiguraciji, na nju se jednostavno vijcima spoje noge i postavi eventualna dodatna oprema.
Trenutni komadi su prototip i u potpunosti se izrađuju ručno u radionici, ali plan je finalni proizvod koji će se distribuirati kupcima izrađivati računalno vođenim strojevima kako bi osigurali savršenu preciznost.
Uz Mateja i njegova oca u izradi sudjeluju i njegov brat te njegova djevojka Katarina koja pomaže oko vođenja društvenih mreža i PR-a, kao i komunikacije s potencijalnim kupcima.
- Proizvod još nije moguće kupiti, no unutar dva mjeseca se planira lansiranje Kickstarter kampanje gdje će biti moguće Modulos naručiti za nešto povoljniju cijenu od krajnje tržišne. Nakon završetka kampanje, kojom planiramo financirati nabavu strojeva za izradu Modulosa, proizvod će se prodavati putem webshopa. U ovom dijelu projekta iznimno nam je vrijedna suradnja s našim poslovnim partnerom Ezrom bez kojeg bi nam bilo puno teže, ili čak nemoguće, otvoriti tvrtku u SAD-u koja nam omogućuje plasiranje proizvoda putem Kickstarter kampanje. On nam također iznimno pomaže oko prisutnosti na tamošnjem tržištu i bit će zadužen za distribuciju, prodaju i promociju na području SAD-a - zaključio je Matej Grozdanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 12:44