Kružni oblici vs čiste linije

Odgovor na ta pitanje potražili smo kod domaćih dizajnera interijera i arhitekata

Namještaj od prirodnih materijala i modernog dizajna, ali kakvog oblika? Odgovor na ta pitanje potražili smo kod domaćih dizajnera interijera i arhitekata. Naime, više naših sugovornika ističe namještaj zakrivljenih linija u kombinaciji s već spomenutim tamnim metalom (crno ili antracit). Međutim, s druge strane predviđaju se i čiste linije namještaja, odnosno veliki impakt meksičnog modernizma sredine 20. stoljeća, koji su obilježili dizajneri Pepe Mendoza i Eugenio Escudero.

Od nekih konkretnijih promjena što se tiče pojedinih komada namještaja, Stairwell&Loft ističe kako će komode u budućnosti postati samo nužna spremišta, a zamjeniti će ih laganije transparentne konzole i stolići.

Ivana Ferenčak u prvi plan, pak, stavlja stolac.

– Dobar stolac je kao mala crna haljina, nikad ne izlazi iz mode i nije bitno je li vintage ili je riječ o ‘state of the art’ tehnologiji. Dobar stolac ili šezlong može nositi čitav interijer jer čak i kad je interijer potpuno dosadan, spašava ga dobar stolac. No, na tržištu se primjećuje i ‘revival’ davno zaboravljenih predmeta, poput paravana ili klupa – kaže Ivana.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 15:40