Kako objesiti ogledalo

Korisni savjeti i trikovi

Koji komad namještaja ili dekoracija može učiniti toliko puno u prostoru kao ogledalo? Nijedan! Ogledalo može od male sobe učiniti veću, tamne svjetliju i osim toga omogućiti vam da znate kako vam stoji kravata i imate li ruž na zubima. No, prije nego što navedene činjenice postanu stvarnost, morate ga objesiti na zid. Razgovarali smo sa stručnjacima o tome kako objesiti ogledalo, kao i gdje to učiniti, kako biste s lakoćom dobili najviše od te magične stvarčice.

Prije početka rada

Nisu sva ogledala namijenjena da se vješaju na zid, neka moraju biti prislonjena. Na takvom ćete ogledalu na poleđini pronaći obavijest proizvođača koji ne preuzima odgovornost u slučaju da ogledalo padne ili se razbije u slučaju ako ga odlučite objesiti na zid.

Ogledalo treba biti obješeno na “D kuki” sa stražnje strane nikako na žicama ili čavlima.

Kada je riječ o nagibu, najbolje je da ogledalo visi visoko na zidu na silaznom nagibu tako da odražava što više od sobe.

Kako objesiti ogledalo

Ako ga vješate iznad kamina, ostavite barem 4 do 5 centimetara prostora ispod ogledala. No, ako je okvir deblji, onda je bolje ići još više kako ne biste imali tamnu sjenu na svojem dekoru.

U kupaonicu se najčešće lijepe ogledala bez okvira. No, ako želite iznad umivaonika naglasiti ogledalo kako biste dobili dodatni vizualni interes, slobodno postavite ogledalo s okvirom.

Gdje objesiti ogledalo

Ako vam je dnevni boravak okrenut na južnu stranu, najbolji način da iskoristite ugodno podnevno sunce jest da postavite ogledalo nasuprot prozoru. Ako u spavaćoj sobi u kojoj želite izbjeći jutarnje svjetlo, postavite ogledalo na zid pokraj prozora.

Blagovaonica je jedno od najpopularnijih mjesta za dramatična ogledala, osobito ako imate prekrasan luster. No, budite svjesni ako je luster s izloženom žaruljom, odraz svjetla u ogledalu može biti previše jako i može vam smetati.

Jedno od najboljih mjesta u interijeru za ogledalo je hodnik! Ogledalo će u hodniku napraviti dojam većeg i svjetlijeg prostora i dodatno ga naglasiti.

Savjeti i trikovi

Visoke sobe imaju koristi od vertikalnih ogledala, dok duge sobe bolje izgledaju s vodoravno postavljenim ogledalom.

Dobro razmislite prije nego što postavite ogledalo na sve što ima puno kretanja. Drugo rizično mjesto na koje ne biste trebali samostalno postavljati ogledalo jest iznad kreveta. Ako vam je to jedna od opcija, obavezno pozovite profića.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 20:15