blagdanske kreacije

Ivanka iz Varaždina živi i radi u Njemačkoj, a cijeli svijet na internetu priča o njezinim jednostavnim i toplim, ručno rađenim božićnim dekoracijama

 Kreativa Handmade

- Ja sam Ivanka, ili kako me tu prijatelji i bližnji zovu, Iva. Odrasla sam u velikoj obitelji u mjestu Sračinec kraj Varaždina, gdje sam išla u osnovnu školu, a potom sam u Varaždinu završila Gospodarsku školu. Od svoje 19 godine živim i radim u Münchenu. Živim u skladnome braku s mužem Marcom a najveća sreća našega života je naša skoro 4-godišnja kćerka Mila - priča nam Ivanka Krizmanić Kothe.

image
Kreativa Handmade
image
Kreativa Handmade
image
Kreativa Handmade
image
Kreativa Handmade
image
Kreativa Handmade
image
Kreativa Handmade

Točno prije godinu dana, u potrazi za božićnim sitnicama, dekoracijom i poklonima, prisjeća se, rodila se ideja za pokretanjem vlastitog malog biznisa.

Točno sam znala što želim izrađivati. Ručno lijevane predmete i dekoracije po želji, smije se Ivanka koja se strastveno primila svog hobija unatoč 30-satnom, zahtjevnom poslu u jednoj velikoj prehrambenoj tvrtki i brizi o svojoj maloj obitelji. Tako je nekako nastala njezina mala Kreativa.

-Iz suhog bijelog materijala mješanog s vodom lijevam u silikonske kalupe različite figure, svjećnjake, dekoracijske tanjure kao i privjeske i nakite za poklone. Predmeti se suše na suhom zraku danima. Najdraža mi je kombinacija s prirodnim materijalima, suhim cvijećem i drvom. Zavoljala sam te moje individualne i minimalističke sitnice i rado ih dijelim sa svojim kupcima. Svaki naručeni poklon se izrađuje individualno i s puno ljubavi. Svaki gotovi predmet rad je mojih ruku i meni osobno predivan jer je rezultat mojih vlastitih ideja - ponosno ističe Ivanka koja dodaje kako se pri izradi svakog predmeta vodi onom "Ono što ja očekujem kao kupac, rado ću dati i drugima".

image
Kreativa Handmade
image
Kreativa Handmade
image
Kreativa Handmade
image
Kreativa Handmade
image
Kreativa Handmade
image
Kreativa Handmade

Trenutno je njezin mali biznis Kreativa u božićnoj proizvodnji, ako se to uopce može tako nazvati, jer se Ivankine rukotvorine individualno izrađuju, suše danima i dekoriraju po želji.

image
Kreativa Handmade

-U želji sebi i bližnjima proizvesti posebne i ručne poklone, otkrila sam ljubav prema tom mome novom hobiju i pretvorila ga u dodatni posao. U budućnosti planiram kolekciju za vjenčanje, od dekoracije za stolove, do poklona za mladence kao i zahvalnice svih vrsta za različite svečanosti. Posebna prigoda koja i meni osobno jako puno znači je majčin dan, za kojega planiram puno noviteta i sitnice koje ostaju. Izrađujem i prigodne poklone povodom rođenja, rođendana, krštenja, kao i Svetih potvrda i pričesti - nabraja Ivanka koja se nada kako će u budućnosti imati priliku biti izlagač na božićnim sajmovima, možda biti i dio varaždinskog Špancirfesta jer to bi, kaže, bilo ostvarenje njezinih snova. Više njezinih radova možete vidjeti na njezinom Instagram profilu: Iva.K81.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. kolovoz 2024 19:18