PROFIL

Isplaniraj 2018. sa stilom uz šik planere domaćih kreativki

Upoznajte Martinu Marić i Martinu Paracki

Djevojke iz Karlovca, koje stoje iza brenda Book2go by m&m, otkrivaju kako su se specijalizirale za izradu papirnatih organizatora

Iza brenda Book2go by m&m krije se prijateljstvo iz vrtićke dobi. Martina Marić i Martina Paracki iz Karlovca još kao djevojčice izražavale su svoju kreativnost, voljele iste stvari, bilježnice, papiriće, boje...

Kao što to obično biva, životni put ih je odveo u drugom smjeru - jedna je završila Fakultet političkih znanosti, a druga Učiteljski fakultet. Jedna sad ima dinamičan uredski posao, dok je druga privremeno na Novom Zelandu. Cure u sklopu svog brenda u ponudi imaju planer za vjenčanje “Wedding Planer”, planer za trudnice “Me And My Baby”, kuharicu “My Messy Kitchen” i planer “My Bullet Journal”. Mi smo ih ulovili između poslova i blagdana kako bismo saznale više o njima i njihovim proizvodima, a prvo nas je zanimalo kako je sve počelo.

PRAKTIČNO

- Htjele smo svoje ideje pretvoriti u nešto ozbiljnije i tu se rodila mala tvrtka Book2go. Od ideje do realizacije poslovnog projekta prošlo je šest mjeseci, što je uključivalo dizajn proizvoda, odabir materijala i pronalazak tiskare te pripremu za izlazak na tržište. Što se tiče naziva tvrtke, book2go (“knjiga za van”), ideja, odnosno misao vodilja nam je bila povezati proizvod s imenom tvrtke tako da stvorimo planer koji uvijek možeš ponijeti sa sobom i koji je uvijek uz tebe, u torbi, u uredu, pri odabiru vjenčanice, torte, u kuhinji ili kod doktora - kažu prijateljice i dodaju kako im je misao vodilja praktičnost i funkcionalnost.

- Naravno, najvažniji je sadržaj kako bi što više olakšao organizaciju, planiranje vjenčanja, svakodnevnih obaveza ili trudnoće. Uspomene su nešto neizostavno u našim planerima. Volimo kad taj mali planer ostane lijepa uspomena, zbog čega je u svakom predviđeno mjesto za fotografije s djevojačke, vjenčanja, ultrazvuka i slično - objašnjavaju i otkrivaju kako funkcioniraju kada su u pitanju kupci.

KREATIVNO

- S klijentima puno razgovaramo i odgovaramo na sve upite. Vesele nas povratni komentari i saznanja da ima mnogo djevojaka koje imaju cijelu našu kolekciju planera i jedva čekaju da izađe novi. Uz pozitivan feedback, to je ono što nas gura dalje i daje nam inspiraciju za nove projekte. Dosad smo izdale planere za sve buduće mladenke i sve buduće mame, za sve one koji vole provoditi vrijeme u kuhinji i pripremati slasna jela za svoje prijatelje i obitelj. Za kreativce koji vole organizirati sve do posljednjeg detalja i imati sve zapisano na jednom mjestu tu je bullet journal. Moramo istaknuti da su naš rad prepoznale i dvije velike kompanije za koje smo dizajnirale njihove proizvode - ističu.

Više na www.book2go.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 15:19