Inspiracije za mušku dječju sobu

6 sjajnih ideja za uređenje sobe za dječaka

Uređenje sobe za dječaka nije baš fleksibilan pothvat kao što je uređenje sobe za djevojčicu, ali može biti jednako zabavno. Naime, dječaci zahtijevaju manje dekora i više funkcionalnosti. Naravno, možete staviti tapetu sa solarnim sustavom ili džunglom na zid, dodajte sportske plakate, a okviru kreveta dodajte oblik motora u plamenu, ali što je s bojama? Vole li dječaci pruge ili geometrijske oblike? Da vole i jedno i drugo, ovim ćemo sobama u nastavku i dokazati!

Gruparnje boja

Spavaće sobe za dječake mogu biti u živim i jarkim bojama, kao i svijetlim ili više zagasitim nijansama smeđe i bež boje, ali je bitno da su grupirane. Pokušajte svijetle boje poput blijedozelene u kombinaciji sa žutom i dobit ćete suncem obasjan ambijent u kojem će se svaki dječak ugodno osjećati. Topla svijetla čokoladna nijansa oslikana na zidovima odlično izgleda s namještajem, posteljinom ili slikama u crvenoj boji. Kod starijih dječaka, sivi zidovi izgledaju fantastično s mornarskoplavim ili crnim namještajem i naglascima u snažnim nijansama žute, narančaste i crvene.

Veliki zidni posteri ili plakati

Veliki zidni plakati san su svakog dječaka istraživača. To mogu biti primjerice plakati sa životinjama i biljkama koji su puni boja i života te će zasigurno potaknuti dječju maštu. Prirodom nadahnute sobe fantastičan su izbor za dječake svih dobi koji vole biti na otvorenom i u takvim sobama je najbolje da namještaj bude jednostavan i nenametljiv, poput drva.

Prugice su IN

Postoji nešto u prugama i gotovo ih svi dječaci vole. Plave i bijele pruge u različitim veličinama najbolja su kombinacija. Ako vaš dječak voli plavu boju, možete birati između velikog raspona nijansi. Svjetloplavi zidovi u kombinaciji sa zavjesama, posteljinom i ostali dekorativnim elementima u tamnijim nijansama od plave zajamčeni su uspjeh. Toj kombinaciji uvijek možete dodati crvene, žute, zelene ili narančaste jastuke. Ako želite biti hrabariji s prugama, probajte crvene i bijele, žute i bijele ili sive i plave pruge.

Bijeli zidovi

Bijeli zidovi su dobar izbor za svaku dječju sobu, bez obzira na spol. Prema njima se treba odnositi kao prema slikarskom platnu. Pa tako možete koristiti puno jače boje i uzorke na poplunu, i to bez straha da će soba izgledati kao soba za djevojčice. Boje poput limeta zelene, blijedoplave, tamnocrvene, ali i jarkonarančaste mogu dobro izgledati u različitim stilovima. Čak niti sa suptilnijim nijansama krem ili bež boje nećete pogriješiti.

Metalni elementi

Metalni detalji dobro izgledaju u muškim spavaćim sobama. To može biti neki dekorativni element, slovo ili broj ili polica koja može služiti kao prostor za izlaganje bogate kolekcije sportskih automobila, fotografija, trofeja i crteža.

Magnetska boja

Trkalište na zid spavaće sobe još je jedna u nizu sjajnih ideja koja će jako veseliti vašeg mališana, a za njegovu je izradu potrebna magnetska boja.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 15:02