Sjajna ideja

Genijalna alternativa klasičnim pregradama: Vrijeme je da iskoristite stvari koje čuvate

atelierboter

 Atelier Boter
Kada je u pitanju stiliziranje malih prostora poput studio apartmana, vrlo je važan dobar raspored

Što znači pronalaženje stilski prihvatljivih načina zoniranja prostora. Iako se mnogi odlučuju za staklene i drvene pregrade, vlasnik kuće Brad Walsh zauzeo je hrabriji, maksimalistički pristup u svom domu - i iskreno, vjerojatno već imate sve potrebno da isprobate ovaj izgled.

U svom domu u Clevelandu u državi Ohio, Walsh hrabar i šareni stil prikazuje u svakoj sobi, a svoju kuću uspoređuje s "igralištem za umjetnika iz sredine prošlog stoljeća". Kao kolekcionar umjetnina i "hobi slikar", Walsh voli koristiti boje u dizajnu interijera.

image
Brad Walsh

“Moj senzibilitet i afinitet prema bojama definitivno se očituje kroz moj unutarnji dekor”, kaže Walsh. Budući da živi u snježnom dijelu Ohija, voli propagirati vječno proljeće u zatvorenom prostoru.

Glavni akter u ostvarenju tog cilja je luksuzna, travnato-zelena pregrada napravljena od zavjese koju je koristio da odvoji prostor, a koju možete vidjeti u nastavku.

image
Brad Walsh

Omiljeni prostor u njegovom domu je dnevna soba s već spomenutom zelenom zavjesom u samom središtu sobe, a proteže se od stropa, sve do poda, stvarajući odvažnu teksturu. Postavljanje ove zavjese ima dvostruku ulogu: kao dekor, ali i pregrada koja zaista na izvrstan način dijeli sobu u dvije odvojene zone.

Jedna strana ove sobe koristi se za pohranu umjetnina, potrepština za slikanje i vintage komade koji još nisu pronašli dom - zapravo stvari koje lako postanu neuredne, pa ih je dobro držati podalje od pogleda. Druga strana se najviše koristi za zabavu. “Ovo mi je najdraža soba i jedini dnevni boravak u domu koji nema televizor”, kaže Walsh. "Samo gramofon i mnoga mjesta na kojima se možete udobno smjestiti s prijateljima i pićem."

Ako imate set baršunastih zavjesa – ili pronađete par jeftinih panela dok kupujete – predlažemo da ih uzmete i napravite pregradu poput gospodina Walsha. Možete isprobati ovu ideju da zatvorite otvoreni prostor ili kutak pomoću šipke za vješanje zavjesa, ili možete to učiniti usred sobe kao što je Walsh učinio (što zahtijeva malo više bušenja da biste ih objesili ).

Kako god odlučite, jedno je sigurno: stvorit ćete vizualnu atrakciju u prostoru, a možete čak postaviti atraktivan komad namještaja ispred kako biste stvorili potpuno novi doživljaj prostora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 15:01