FAGERHULT – DAŠAK SKANDINAVIJE

Jedna od najznačajnijih svjetskih proizvođača svjetiljaka

Telektra je ekskluzivni zastupnik za hrvatsko tržište jednog od najznačajnijih svjetskih proizvođača svjetiljaka, švedske tvrtke Fagerhult koja se bavi izradom svjetiljaka za interijere privatne, poslovne ili javne namjene te manjim dijelom za eksterijere u rezidencijalnoj zoni. Fagerhult stvara suvremene proizvode i uzbudljive, energetski učinkovite i okolišu prilagođene rasvjetne instalacije, uspješno ih integrirajući u njihovom prirodnom okruženju. Dizajn je prije svega funkcionalan, jednostavnih i strogih linija, gotovo u skladu s protestanskom etikom rada i skromnosti.

U ovom članku želimo Vas upoznati s dijelom dizajnerskih inovacija na bazi LED -tehnologije. Ističemo proizvode:

Appareo je viseća, vrlo tanka svjetiljka s visokoučinkovitim LED-om, a služi za izravnu i neizravnu rasvjetu. Izgleda kao čarolija – jer kad svijetli ne vide se izvori svjetla, oni se nalaze u okviru svjetiljke. Kad je ugašena njen tanki stakleni difuzor je proziran. Appareo se radi u 2 varijante – kao pravokutna i okrugla svjetiljka.

Tibi je svjetiljka koja jednoliko širi u prostor svoje svježe, difuzno radijalno svjetlo. Radi se u 2 varijante – kao viseća ili stropna, odnosno zidna svjetiljka. Zidne i stropne svjetiljke prilagođene su za korištenje s bežičnim upravljačkim sustavom „e-Sense Move“ koji omogućuje da se svijetlo uključi kad netko naiđe – što je čini idealnim rješenjem za rasvjetu stubišta.

Multilume Flat je LED ugradna svjetiljka koja je učinkovitija od ekvivalentne svjetiljke s fluocijevima – proizvodi više od 90 lm/W, a s istom rasvjetnom ergonomijom. Izrađuje se s 2 tipa difuzora – opalnim i mikroprizmatičnim, u pravokutnoj i kvadratnoj formi.

Freedom je modularna svjetiljka za stvaranje slobodnih oblika u zraku, na stropu ili zidu. Dva profila, ravni i zakrivljeni, omogućuju kreiranje svjetlosnih linija. Svjetiljka se radi u ovjesnoj ili nadgradnoj varijanti, za izravnu ili neizravnu rasvjetu. Opalni difuzor, u kom-binaciji s unutarnjim reflektorom, daje jednoliko mekano svjetlo bez bliještanja.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite! :)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 17:04