NAJNOVIJI TRENDOVI U KERAMICI

Cersaie 2024: Najvažniji događaji Međunarodne izložbe keramike u Bologni

 CLAUDIODIVIZIA/GETTY IMAGES

Međunarodna izložba dizajna, koja se održava svake godine u rujnu u izložbenom centru u Bologni, poziva entuzijaste dizajna i arhitekture da otkriju najnovije trendove i tehnologije u keramici. Ovogodišnji događaj obećava da će biti najimpresivniji dosad.

Međunarodna izložba keramike u arhitekturi i kupaonskoj opremi proslavila je svoju impresivnu 40. godišnjicu 2023. godine i dokaz njene kontinuirane važnosti u arhitektonskom svijetu. Petodnevno događanje predstavilo je više od 625 izlagača u 15 hala i pružilo platformu za inovativne proizvode i kreativne ideje.

Cersaie 2024, koji se održava od 25. rujna, nastavit će ovaj uspjeh. Posjetitelje očekuje širok izbor izložbi: od luksuznih sanitarnih armatura i poliranog talijanskog mramora do inovativnih zidnih i podnih pločica. Cersaie tako ostaje središnja platforma za prezentaciju budućih trendova u keramičkoj industriji.

Program Cersaie 2024

Tema ovogodišnjeg programa je „Graditi, živjeti, razmišljati“. Održat će se paneli o temama kao što su ekološka održivost u industriji i sigurnosni aspekti keramičkih podova u vlažnim područjima, dopunjene demonstracijama uživo u takozvanom "Gradu s pločicama". Srce događanja je "Trg", prostor od 1000 četvornih metara čiji je kustos Dario Curatolo, koji reinterpretira koncept piazze u Bologni kao prostora za interakciju, umrežavanje i društveni angažman. U sklopu ovog prostora nalazi se i dobro opremljena dizajnerska knjižara.

Iako je događaj prije svega obrazovnog karaktera, tu je i opsežna ponuda za krajnje korisnike, uključujući novu inicijativu "Cersaie Designs Your Home", gdje posjetitelji mogu iskoristiti savjete vodećih talijanskih časopisa za dizajn interijera.

Cersaie će 13. put zaredom ugostiti predavanje aktualnog dobitnika renomirane Pritzkerove nagrade za arhitekturu – ove godine to je japanski arhitekt Riken Yamamoto. Yamamotova karijera uključuje revolucionarni rad u urbanističkom planiranju, od privatnih rezidencija do javnih stanova. Njegov uvodni govor u četvrtak, 26. rujna u 11 sati, vrhunac je programa.

Još jedan vrhunac je predavanje renomiranog belgijskog arhitekta Davida Van Severena, suosnivača briselskog studija Office koji je više puta nagrađivan, uključujući i belgijsku nagradu za arhitekturu. Njegovo predavanje održat će se u srijedu, 25. rujna u 15 sati.

Vraćaju se i popularni Cersaie Press Cafés, serija od 18 predavanja organiziranih u suradnji s poznatim izdavačkim kućama kao što je ELLE Decor Italia. 45-minutni razgovori pokrivaju teme arhitektonskog dizajna, kako u Italiji tako i u svijetu.

Nabavite svoju besplatnu ulaznicu za 5 dana Cersaiea

Cersaie nadahnjuje impresivnom izložbom i može se posjetiti - potpuno besplatno. Zainteresirani se mogu jednostavno prijaviti na web stranici Cersaie i osigurati si besplatnu ulaznicu za svih pet dana događanja. Uz interaktivne izložbe i raznolik program od 9 do 19 sati, Cersaie je jedno od najuzbudljivijih događanja u kalendaru dizajna. Osigurajte svoje mjesto sada prije nego se popis gostiju popuni!

Cersaie se održava od 23. do 27. rujna. Više informacija i svoju besplatnu ulaznicu možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 09:49