Ideja za sunčane dane

Svi želimo ‘visjeti’ u ovoj ležaljci

Hrvatski proizvod Hammockk izrađen je od runske vune, poliestera i pamuka, a nosivost mu je do 300 kilograma

Proljeće, odmor u prirodi, relaksacija uz šum vjetra ili pjev ptica. Idealni uvjeti za objesiti Hammockk između dva stabla, leći u njega i uživati. Radi se, naime, o visećoj ležaljci izrađenoj od tkanine i konopa koju za istoimeni hrvatski brend Hammockk izrađuje Silvia Bilonić, 23-godišnja studentica iz Splita koja je završila modni dizajn u Školi likovnih umjetnosti, a trenutno studira na Akademiji likovnih umjetnosti.

Razne boje

- Izrađujem ga od dva sloja materijala. Vanjski se sastoji od 65 posto runske vune i 35 posto poliestera koji ga čini vodonepropusnim. Runska vuna je, naime, jako cijenjena zbog svog svojstva toplinske izolacije. Ležaljka je pak s unutrašnje strane obložena materijalom koji sadrži 90 posto pamuka i može se naručiti u različitim bojama i uzorcima kako bi se lako prilagodila svim ukusima - priča Silvia koja je na ideju izrade ovakve ležaljke došla jer joj je spavanje u šatoru za ljetnih vrućina uvijek bilo iznimno neudobno te se potrudila sama osmisliti i izraditi ugodnije rješenje. Boje i uzorci koji su trenutno na raspolaganju su tamno plava, roza, crvena, tirkizna, siva, te nekoliko uzoraka, odnosno maskirni, na kvadratiće i na crveno-bijele prugice. Standardne dimenzije ljuljačke su dužina 3 metra i širina 1.55 metara, a nosivost joj je preko 300 kg tako da u njoj mogu ležati dvije osobe. Njene glavne prednosti su upravo veličina i čvrstoća izrade.



Dimenzije po želji

- Dimenzije ležaljke se mogu naručiti po želji, a postoji i mogućnost da se u nju ušije mreža protiv komaraca. Svaki hammockk koji izradim ima unutrašnji ušiveni džep s patentnim zatvaračem u koji možete staviti potrepštine poput mobitela ili vode. Također, moguće je naručiti da džep bude vanjski ili da ležaljka jednostavno ima više pretinaca - ističe Silvia.
Cijena Hammockka osnovnih dimenzija je 400 kuna, a uz njega dolazi i 9 metara brodskog konopa kako bi se što lakše postavio na željeno mjesto, te torba s dvije ručke u kojoj svoju ležaljku jednostavno možete ponijeti.

Hammockk se može naručiti putem Facebook stranice, maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj 0977712932.

Foto: Marin Renić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 08:27