ljeto 2024.

Ovo su trenutno hit destinacije na svijetu za obiteljski odmor. Na 1. mjestu iznenađenje! I hrvatski grad je na listi!

Albanija

 /SHUTTERSTOCK
Povoljnim odredištima ovog je ljeta porasla popularnost s 50 % obitelji u svijetu koje navode dobru vrijednost za novac kao glavnu motivaciju za izbor odredišta

Obitelji već pripremaju svoje kofere za velika ljetna putovanja. Poznata digitalna platforma za putovanja Booking.com izvijestila je da pretrage smještaja za obitelji za ljetnu sezonu putovanja već bilježe porast od 8 % u usporedbi s prošlom godinom, dok pretraživanja letova na globalnoj razini bilježe porast od 21 %. Ove brojke naglašavaju snažan interes za putovanja ovoga ljeta, budući da obitelji žele maksimalno iskoristiti toplije mjesece.

image

SkyGarden House

SANDRO TARIBA/

Gotovo dvije trećine (62 %) obitelji navode kvalitetno provođenje vremena kao glavnu motivaciju za putovanje ove godine, a zatim i pronalaženje vremena za istinsko opuštanje (58 %) i otkrivanje novih mjesta (48 %).

image

Sofitel Barcelona Skipper

Press

Motivacija obitelji za putovanja dobro se poklapa s popularnim mjestima ovoga ljeta, koja uključuju odredišta poznata po svojim slikovitim plažama, izvrsnoj lokalnoj kuhinji i bogatim prilikama za uranjanje u kulturu. Bilo da se radi o mirnim plažama Drača u Albaniji ili živopisnim i raznolikim četvrtima Tokija u Japanu, ova odredišta nude mnoštvo mjesta za boravak i iskustva putovanja koja će obogatiti i zabaviti svakog člana obitelji.

image

Španjolska

Press

Najpopularnije svjetske ljetne destinacije za obitelji su:

1. Drač, Albanija

image

Albanija

/SHUTTERSTOCK

2. Tangier, Maroko

image

Tangier, Moroko

/SHUTTERSTOCK

3. Marrakech, Maroko

4. Destin, Florida, SAD

image

Miramar plaža, Destin, Florida, SAD

/SHUTTERSTOCK

5. Sevilla, Španjolska

6. Palma de Mallorca, Španjolska

image

Palma de Mallorca, Španjolska

/SHUTTERSTOCK

7. Tokio, Japan

8. Dubrovnik, Hrvatska

image

Dubrovnik, Hrvatska

/SHUTTERSTOCK

9. Madrid, Španjolska

10. Bangkok, Tajland

image

Bangkok, Tajland

/SHUTTERSTOCK

Ove godine odluke o obiteljskom putovanju oblikovane su širokim rasponom interesa i ponašanja koji mijenjaju tradicionalni način putovanja s našim najmilijima. 55 % obitelji u svijetu kaže da ih je na putovanje inspiriralo kušanje hrane viđene u emisiji ili filmu, ističući utjecaj popularnih medija na odabire putovanja.

48 % obitelji planira koristiti AI alate kao dio svog planiranja putovanja u 2024., pokazujući želju za usvajanjem novih praksi kako bi optimizirali svoje putovanje. 1 Obitelji u SAD-u, UK-u, Australiji i Novom Zelandu sada mogu koristiti AI Trip Planner, koji se nalazi izravno u mobilnoj aplikaciji Booking.com, za početak procesa planiranja putovanja. Dadilje na putovanjima mogle bi postati trend ovog ljeta s 31 % obitelji koje kažu da bi vjerojatno izdvojili proračun za to da netko čuva njihovo dijete ili djecu na putovanju. Ova stopa premašuje više od polovice (50 %) u Indiji, Hong Kongu i Tajlandu. Udobnost je također glavni prioritet jer 74 % obitelji diljem svijeta navodi klimatizaciju kao najvažniju pogodnost prilikom rezervacije smještaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 06:16