DRZAK ČIN

Fotelja, sobni bicikl, nanogica za kućni pritvor... sve su to odbačeni predmeti koje se nalazi po plažama

 Instagram

Fotelja, sobni bicikl, pa čak i nanogica za kućni pritvor, samo je dio odbačenih bizarnih predmeta koje volonteri Long Beach Clean Up organizacije pronalaze na američkim plaža, među ostalim i na njujorškoj plaži Long Beach. Grupa volontera okuplja se od 2020. godine, te u periodu od ožujka do studenoga obilazi i čisti plaže.

"Svaki tjedan pronalazimo mnogo zanimljivih predmeta i uvijek smo znatiželjni kako su tamo završili”, rekao je Matthew Crosta, osnivač volonterske organizacije Long Beach Clean Up, za The Post.

Misija je organizacije, dodao je, pokazati ljudima da volotiranje nije posao i da zapravo može biti zabavno. No, imali su i nekih neočekivanih situacija. Tako su nasred plaže jednog dana pronašli fotelju, pa čak i sobni bicikl, što ih je nemalo iznenadio.

"Ne otkrivamo priče koje stoje iza tih predmeta, jer se samo pojavljuju, ali siguran sam da se samo djeca zabavljaju", rekao je.

Čisteći za drskim kupačima volonteri nailaze zaista svašta, od brokule do polovice kugle za boćanje. Također nailaze i na "pregršt" poruka u boci. Tako su nedavno pronašli pismo koje je iz Garden Statea u samo tri dana stiglo do plaže Nassau County.

"Svi smo ga zajedno otvorili i bio je od nekoga iz New Jerseyja, od prije tri dana", rekao je Costa.

Prošle godine njegova je ekipa uklonila nevjerojatnih 1186 kilograma smeća! Do sada su ove godine počistili 841 kilogam, uključujući i jedan predmet koji ih je ostavio u šoku: odrezana nanogica za kućni pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 00:50