savršeno dvorište

Dovoljan je samo 1 sastojak koji sigurno imate doma da ‘ubije‘ mahovinu u 24 sata

 /SHUTTERSTOCK

Mahovina na travnjaku može biti prava noćna mora za svakog ljubitelja lijepih i uređenih zelenih površina. Osim što narušava estetiku, mahovina može i ometati rast zdrave trave. Ipak, postoji jednostavno i učinkovito rješenje koje će vam pomoći da se riješite mahovine u roku od 24 sata – i to uz pomoć samo jednog sastojka koji vjerojatno već imate kod kuće.

Naime, ocat koji se često koristi u kući kao prirodno sredstvo za čišćenje, također može biti iznimno učinkovit u uklanjanju mahovine s travnjaka. Njegova kiselost uništava mahovinu brzo i učinkovito, dok je sigurna za okolnu travu kada se pravilno koristi.

Priprema otopine: u velikoj zdjeli ili kanti pomiješajte jednu litru octa s tri litre vode. Ako želite jaču koncentraciju, možete koristiti nerazrijeđeni ocat. Ulijte otopinu u bocu s raspršivačem. Temeljito poprskajte mahovinu, pazeći da ravnomjerno pokrijete sva zaražena područja. Ostavite otopinu 24 sata. U tom razdoblju ocat će prodrijeti u mahovinu i uništiti je.

Nakon što prođu 24 sata, grabljama ili metlom uklonite mrtvu mahovinu s travnjaka. Ako je potrebno, možete isprati područje vodom kako biste uklonili ostatke octa, prenosi Alo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 17:34