SALATA OD TIKVICA
• 2 manje tikvice
• limunov sok
• listići mente
• listići bosiljka
• maslinovo ulje
• crni sezam
• sol
Tikvicu izrežite pomoću ribeža ili rezalice na vrlo tanke, gotovo prozirne uzdužne šnite. Složite ih na tanjur, posolite, pokapajte limunovim sokom i maslinovim uljem te pospite mentom, bosiljkom i crnim sezamom. U salatu možete dodati listice parmezana, feta sir ili mozzrellu.
PUNJENE ZAPEČENE TIKVICE
• 2-3 okrugle tikvice
• 2 svježe kobasice za pečenje
• 1 luk
• 1 žličica mljevene
• paprike
• sol
• papar
• timijan
• peršinov list
• maslinovo ulje
• ribani parmezan
Tikvicama odrežite gornji dio tako da dobijete poklopac pa izdubite unutrašnjost i ostaviti po strani. Na maslinovu ulju pirjajte luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte smjesu iz kobasica, izdubljeno meso tikvice te mljevenu crvenu papriku i peršinov list. Pirjajte nekoliko minuta. Napunite tikvice pripremljenom smjesom, poklopite ih poklopcem koji ste odrezali pa ih stavite u posudu za pečenje na papir za pečenje i pecite ih na 180 do 200 stupnjeva oko pola sata. Desetak minuta prije kraja pečenja maknite poklopac i pospite ih ribanim parmezanom. Poslužite sa zelenom salatom.
Foto: Berislava Picek / Hanza Media
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....