Omiljeni začin, peršin, ne samo da je ukusan, odličan dodatak brojnim jelima već i će i interijeru dati onaj karakterističan mirisni ugođaj. Ova višegodišnja biljka može izrasti od 60 do 90 centimetara, ovisno o tome u kojim uvjetima raste. Možete ga bez problema uzgajati kod kuće, a važno je jedino da ga ne držite u neposrednoj blizini radijatora ili rashladne klime.No, što kada želite produžiti svježinu peršina, a pritom ne želite zamrznuti ovaj začin? Ne brinite, postoji rješenje i za to. Napravite sljedeće: ulijte vodu u posudu, dodajte žlicu sode bikarbone i u to umočite peršin. To je zapravo način i otopina koja će očistiti biljku. Zatim poprskajte ocat po dasci za rezanje i obrišite je krpom. Sada je vrijeme da nasjeckate peršin. Na dno staklenke stavite papirnati ubrus i dodajte peršin. Staklenku čuvajte u hladnjaku. Tako pohranjen peršin možete u tom obliku držati i mjesec dana, a kada ga izvadite imat će istu aromu i okus.
Jeste li znali?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....