Posla još ima!

‘Ja sam stručnjak za vrt i ovo su 3 zadatka koja vrtlari trebaju obaviti u rujnu‘

 HERO IMAGES/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Dok se ljeto bliži kraju, u vrtu se još svašta može raditi

Neki od poslova koje možete obaviti uključuju od sadnje lukovica do branja jesenskih malina. Ako tražite neke jednostavnije zadatke za obavljanje ovog mjeseca, David Gillespie iz Homebasea podijelio je tri zadatka koja bi vrtlari trebali obaviti u rujnu.

"Iako je još uvijek ljeto, vrijeme je da počnete štititi svoje vrtove i biljke od zime", kaže.

image
BREBCA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Pobrinite se o travnjaku

Zima može biti "divlja" na travnjacima, pa bi im vrtlari trebali pomoći da prebrode hladne vlažne mjesece.

David je predložio: “Počastite svoj travnjak jesenskom hranom za travnjak prepunom kalija i sredstava protiv mahovine kako biste im pružili najbolje šanse za preživljavanje. Također, ne zaboravite posijati sjeme ove jeseni kada je tlo toplo i vlažno kako bi trava mogla izgraditi snažno korijenje da preživi zimu."

image
STRELCIUC DUMITRU/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Recite zbogom korovu

Nitko ne voli plijevljenje, ali ono je važan dio održavanja vrta tijekom cijele godine i održavat će vrt zdravim tijekom zime.

“Još jednom pregledajte svoje rubove, travu i posude, a onda je naš najbolji savjet da očišćena područja tla prekrijete korom, jer ona održava tlo vlažnim i zaustavlja šok kada temperatura padne. Dugoročno će se također isplatiti, jer će usporiti rast korova u proljeće."

Još niste spremni reći zbogom vrtu?

"Još uvijek ima vremena da potražite namještaj na rasprodaji, popravite boju ograde i dodate malo boje u svoj vrt trajnicama i teglicama. Također, nabavite one vanjske grijače kako biste produžili boravak na otvorenom, iskoristivši ga na najbolji mogući način.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 12:39