EDUKACIJA, ISKUSTVO I AVANTURA

Istražite Mikrosvijet okusa sa Sendy Osmičević kroz zabavne i korisne radionice fermentacije. Imamo detalje o temama svih radionica i datume!

 DORIS FATUR/

Sljedeći tjedan nastavlja se novi niz zabavnih i edukativnih radionica na temu fermentacije na kojima možete naučiti više o ovoj drevnoj metodi očuvanja hrane koja donosi brojne benefite za zdravlje. Do sada su polaznici usvojili različite tehnike fermentacije, poboljšali zdravlje i pri tom se zabavili.

image
DORIS FATUR/
image
DORIS FATUR/
image

Radionice su idealna prilika da saznate što je to fermentacija, zašto je ključna za vaše zdravlje i kako ju lako primijeniti u svakodnevnom životu.

DORIS FATUR/

Radionice su idealna prilika da saznate što je to fermentacija, zašto je ključna za vaše zdravlje i kako ju lako primijeniti u svakodnevnom životu, održavaju se jednom mjesečno u prostoru V8 studija u Vodnikovoj 8/1 (Zagreb), pod vodstvom Sendy Osmičević.

Sljedeća radionica na rasporedu je, u četvrtak 30. siječnja, s početkom u 18 h, a na njoj će svi zainteresirani, uz osnove fermentacije, moći naučiti kako pripremiti ukusna probiotička pića raznih okusa, osiguravajući si svakodnevnu dozu zdravlja. Uz pomoć čudesne gljivice Tibicos, naučit ćete kako napraviti zdravu alternativu komercijalnim napicima – omiljenu među djecom, a prikladnu i za dijabetičare. Polaznici će proći kroz cijeli proces izrade, saznati više o održavanju zdravlja organizma, kušati gotove napitke te ponijeti kući staklenku s kulturom gljivica i gotovim napitkom. U ovom ciklusu održati će se ove radionice: 27.2 Fermentirani sir od orašida i sjemenki, 27.3 tema će biti povrće u salamuri, a radionica 24.4 bavit će se probiotičkim octom.

image

Uz pomoć čudesne gljivice Tibicos, naučit ćete kako napraviti zdravu alternativu komercijalnim napicima – omiljenu među djecom, a prikladnu i za dijabetičare.

DORIS FATUR/
image
DORIS FATUR/
image
DORIS FATUR/

Sendy Osmičević je magistra inženjer urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša, s dugogodišnjim iskustvom voditeljice projekata na temu održivosti i ekologije u neprofitnom sektoru. Suosnivačica udruge Naš centar za kulturu življenja, a među ostalim je i vrtlarica, čuvarica sjemena te edukatorica o fermentaciji hrane. Nakon što je pokrenula novi digitalni projekt Mikrosvijet okusa, kroz koji dijeli praktične recepte i zanimljivosti o fermentaciji, potičući istraživanje okusa i novih perspektiva o viškovima hrane, započinje ovu seriju edukativnih radionica.

Kotizacija za radionicu iznosi 30 eura. Broj mjesta je ograničen, a prijave su obavezne putem ove poveznice. Više informacija saznajte i na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. siječanj 2025 06:45