Trebat će vam:
400 g graška
svježa menta
jedna mala batovina ili bežmek od 200 g
20 g pršuta ili jedna feta
sol
Priprema:
Očistite batovinu od iznutrica i glavu odvojite. U smoker ili dimilicu stavite batovinu te je dimite i termički obrađujte na temperaturi od 100 °C dok se ne ispeče. Ako nemate dimilicu, ispecite ribu na gradelama tako da za vrijeme pečenja uljem izazivate dim kako bi riba što više poprimila aromu. Batovinu nakon završetku pečenja očistite od kostiju i iščupkajte na komadiće. U prokuhanu vodu stavite grašak i kuhajte 2 minute. Grašak procijedite i sačuvajte 400 g vode od kuhanja. U blenderu smiksajte grašak, vodu od kuhanja, devet listića svježe mente, pa posolite po želji. Imajte na umu da je tostirani pršut prilično slan, kako vam juha kod posluživanja ne bi bila preslana. Pršut tostirajte u pećnici 11 minuta na 180 °C. Tosti - ranu fetu usitnite nožem ili električnom sjeckalicom. Umiješajte komadiće peče - nog (dimljenog) bežmeka s crumbleom od pršuta i par kapi maslinova ulja da se sve poveže. Servirajte kako je prikazano na fotografiji i prelijte već rashlađenom juhom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....