ZIMSKA ROTKVICA

Hrskave polpete od daikona i kikirikija s brzim umakom od kiselog vrhnja

 Berislava Picek/Cropix
Sirovi daikon je hrskav i pun tekućine i dobar je dodatak salatama i varivima, ali i ovim slasnim polpetama

Trebat će vam:

2 šalice naribanog daikona (2 srednja daikona)

1 manja vezica mladog luka

1 žlica sezamova ulja

3 žlice sjemenki sezama

2 jaja

žličica svježe mljevenog đumbira

2 žlice prženog slanog kikirikija usitnjenog u mužaru

4 žlice glatkog brašna

pola žlice krušnih mrvica

sol

papar

ulje za prženje

Za umak:

250 ml kiselog vrhnja

70 g sirnog namaza

sol

češanj češnjaka

prstohvat nasjeckanog peršina

prstohvat svježe nasjeckanog vlasca

Priprema:

U manju zdjelu stavite sve sastojke za umak, dobro promiješajte i stavite u hladnjak. Ogulite i naribajte daikon. U drugu posudu stavite nasjeckan mladi luk, začine i jaja promiješajte. Dodajte ribani daikon. Ako je pustio vodu, malo ga ocijedite. Pomiješajte s ostalim sastojcima. Dodajte brašno i krušne mrvice. Oblikujte polpete i popržite ih na ulju sa svake strane dok ne porumene. Servirajte tople uz umak i salatu po izboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 03:56