PREMIJERA

Ducati napravio specijalnu seriju Monstera u čast legendarnom Ayrtonu Senni

Motor posebno privlači pažnju šarenim lakom koji je inspiriran Senninom kacigom. Kao i kaciga, ovaj Ducati oponaša brazilsku zastavu

Ducati Monster Senna

 Ducati Media

Ayrton Senna poginuo je prije trideset godina,ali njegova legenda nastavlja rasti. Upravo ovog vikenda se održava utrka Formule 1 na stazi u Imoli, gdje je Senna tragično nastradao 1. svibnja 1994. godine. Tim povodom održavaju se razna događanja, a i sami proizvođači ne žele propustiti priliku da obilježe godišnjicu smrti Legende. Najnovija počast za Sennu dolazi iz Ducatija, koji je predstavio posebno izdanje svojeg Monstera.

Motor posebno privlači pažnju šarenim lakom koji je inspiriran Senninom kacigom. Kao i kaciga, ovaj Ducati oponaša brazilsku zastavu i ima privlačnu mješavinu žute, zelene i plave boje.

image

Ducati Monster Senna

Ducati Media

No nije sve samo u bojama jer je Monster opremljen prigušivačima ispuha od karbonskih vlakana, aluminijskim osloncima za noge i posebnim kovanim aluminijskim kotačima. Tu je i plavo sjedalo, jedinstvena ploča s instrumentima i prilagođena animacija pri pokretanju za zaslon od 4,3 inča.

image

Ducati Monster Senna

Ducati Media

Motocikl je također opremljen litij-ionskim akumulatorom i blatobranima od karbonskih vlakana. Zbog toga Monster Senna teži 4,5 kg manje od standardnog modela.

image

Ducati Monster Senna

Ducati Media

Snaga dolazi iz poznatog dvocilindričnog motora Testastretta koji proizvodi 111 KS. Motor također ima potpuno podesiv Öhlinsov ovjes i Brembo kočioni sustav sa žutim čeljustima.

image

Ducati Monster Senna

Ducati Media

Proizvodnja je ograničena na 341 primjerak. Ovaj neobičan broj također odaje počast Senni i sastavljen je od brojeva njegovih naslova prvaka F1 (3) i broja pobjeda na F1 utrkama (41). Cijene za novi Ducati Monster Senna Special Edition počinju od 25.000 eura u Njemačkoj, a kupci će uz motocikl dobiti potvrdu o autentičnosti sa serijskim brojem kao i specijalnu ceradu za motocikl.

image

Ayrton Senna na Ducatiju

Ducati Media

Ducati i Senna imaju dugu zajedničku povijest jer je Claudio Castiglioni, koji je tada bio vlasnik tvrtke, poklonio vozaču utrka model 851 SP 1990. godine. Ayrton je također bio jedan od prvih vlasnika Monstera 900 i njime je došao na utrku 1993. godine u Monaku. Ducati i Senna su naposljetku udružili snage i Senna je sudjelovao u razvoju modela Ducati 916 Senna. Ovaj motocikl predstavljen je samo nekoliko mjeseci prije smrti legendarnog vozača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:36