IGRE NA SNIJEGU!

Video: Pogledajte Toyotu Yaris GR kako s lakoćom svladava snijegom pokriveni poligon

Norihiko Katsuta, profesionalni vozač relija koji je osam puta osvojio japansko prvenstvo daje savjete kako voziti na snijegu
Screenshot Youtube

Želite upravljati Toyotom Yaris GR poput vozača rallyja na snijegu? Upoznajmo vas s Norihiko Katsuta, profesionalnim vozačem rallyja koji je osam puta osvojio japansko prvenstvo.

Prvo što će vam trebati je vlastiti GR Yaris, a drugi je da govorite japanski ili da svladate naslove, jer je ovaj videozapis objavio Gazoo Racing na svom službenom YouTube kanalu u Zemlji Izlazećeg Sunca. Ništa od navedenog neće vam trebati da biste uživali u isječku koji je dugačak nešto više od 3 minute i pokazuje za što je sve sposoban hothatch, u rukama nekoga tko uistinu zna što radi.

Kako je snimljen u Japanu, ovo je očito lokalna verzija GR Yarisa, koja je nešto jača od modela koji se prodaje u Europi. Turbopunjeni 1,6-litreni trocilindrični motor ovdje proizvodi 268 KS i 370 Nm momenta, dok se u Europi zadovoljava s 257 KS i 360 Nm.

Dolazi sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom na sve kotače, težak je 1.280 kg, a treba mu malo više od 5 sekundi da ubrza do 100 km/h, dok mu je najveća brzina elektronički ograničena na 230 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:05