FORMULA 1

U Bahreinu je kaos, ali Ecclestone ne otkazuje utrku

Prema izvještajima udruga za ljudska prava, prosvjednike koji u Bahreinu obilježavaju godišnjicu lanjskog pokušaja promjene vlasti vojska na ulicama premlaćuje i masovno privodi

Oklopna vozila nakon godinu dana ponovo su na ulicama Bahreina, a vojska i policija uhapsile su brojne aktiviste i prosvjednike koji su na obljetnicu prošlogodišnjih prosvjeda pokušali utjecati na promjenu vlasti uz zemlji.

Maryam Al-Khawaja iz Bahreinskog centra za ljudska prava pozvala je vodstvo Formule 1 da zbog novih nečovječnih postupaka vlade ponovo otkaže utrku zakazanu za 20. do 22. travnja.

- Vlasti su prošle godine obećale promjene, međutim ništa se nije dogodilo jer vlada nema niti namjeru pokrenuti stvari na bolje. A tortura na ulici se nastavila. Vlada u inozemstvo šalje idilične slike, a jučer su oklopna vozila ušla u centar rezidencijalnog dijela grada kao i lani. Čula sam da su prosvjednici bacani s krovova, da su im lomljene noge. To su sve razlozi zbog kojih bi utrka morala biti otkazana, a jedino to bi bila snažna poruka vlastodršcima – izjavila je Al-Khawaja.

Međutim, vodeći čovjek svjetskog prvenstva Formule 1 Bernie Ecclestone smatra da se ništa strašno ne događa...

- Očekivao sam probleme na godišnjicu lanjskih događaja, ali po mom saznanju samo je jedna skupina mladih nasrnula na policiju. Mislim da se ništa strašno ne događa i da se naše stajalište po pitanju održavanja utrke ne mijenja. Ako mi bahreinska vlada kaže da se nećemo osjećati sigurno i da utrku treba otkazati, onda ćemo to i učiniti. Tako je bilo prošle godine – poručio je Ecclestone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:40