VN KOREJE

Pronađeni čavao - i zmija!

Zeleno svjetlo inspektora Međunarodne federacije autosportova (FIA) dobila je staza u Yeongamu gdje će se voziti Velika nagrada Koreje. Možda prerano...

Tri dana prije početka 17. od ukupno 19. ovosezonskih utrka u kalendaru Svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Koreje, staza u Yeongamu nije u idealnom stanju. Naime, nakon što je Sebastian Vettel, pilot Red Bulla, tijekom svog obilaska staze pronašao zahrđali čavao, na inspekciju se odlučio i reporter Bilda Frank Schneider.

On je, pak, u 12. zavoju utrke naišao na - zmiju! Sudeći prema fotografiji gmaz je bio dugačak više od metra, a prilikom prolaska bolida pri brzini od 300 kilometara na sat takva zapreka na stazi može imati kobne posljedice.

Podsjećamo, prije dvije godine na stazi u Istanbulu nećak pokojnog Ayrtona Senne, Bruno Senna, pregazio je na stazi zalutalog psa u utrci bolida GP2 serije. Sudar je po četveronogog najboljeg čovjekovog prijatelja imao tragične posljedice, a Senna je dobro oštetio svoj bolid. Organizatori VN Koreje imaju još malo vremena da pripreme stazu za treninge, a potom i utrku. Nadamo se da će incidentne situacije biti izbjegnute.

Inače, nakon utrke u nedjelju vozačima je preostalo odraditi još dva kruženja. Slijede Velike nagrade Brazila, odnosno Abu Dhabija.Trenutačno prednost u ukupnom poretku ima Vettelov momčadski kolega Mark Webber (220 bodova) ispred Ferrarijevog Fernanda Alonsa (206). Vettelov učinak jednak je Alonsovom, dok četrnaest manje ima McLarenov Lewis Hamilton (192).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:53