FOTO, VIDEO

INOVATIVNA IDEJA: OVI SATOVI izrađeni su od dijelova legendarnih Ford Mustang modela

Dvojac iz Danske odlučio je preuzeti komponente otpisanih Ford Mustang modela koje su našli na otpadima i od njih napraviti kolekciju satova
 Ford

Iza satova sa slike koji mogu biti odličan božićni poklon stoji odlična priča. Naime, ručno su izrađeni od dijelova sa starih legendarnih Fordovih modela koji su već bili "otpisani". Ideja je krenula od Christiana Mygha i Jonathana Kamstrupa koji su krenuli u potragu za starim Mustang modelima čije su dijelove otkupljivali i od njih odlučili izraditi jedinstvene satove čije cijene kreću od 1500 dolara. Pritom svaki sat ima pločicu s nazivom modela i brojem šasije Mustanga od čijih je dijelova izrađen. Namijenjeni istinskim ljubiteljima modela Mustang, satove ove kompanije iz Danske mogu se naručiti i po posebnoj narudžbi. Tako se primjerice poznati drifter Vaughn Gittin Jr. odlučio naručiti sat sa elementima karbona koji su uzeti s njegovog 700 KS snažnog Mustanga RTR s kojim se natjecao.

Foto: Ford

"Većina ljudi na otpadima vidi samo metalnu strukturu, svojevrsni "duh" Mustanga. Mi vidimo nešto totalno drugačije- dušu automobila i priču koja treba biti ispričana. Legendarne Mustang modele vraćamo u život u obliku satova", izjavio je Mygh iz kompanije REC Watches. Na jednom od svojih putovanja dvojac je pronašao iznimno rijetki Mustang Reven Black iz 1966. godine od čijih su dijelova napravili limitiranu kolekciju od 150 satova. U videu na kojem možete čuti njihovu priču možemo vidjeti kako su dečki prilično snalažljivi pa su tako od jednog otpisanog primjerka napravili i roštilj. Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:39