FORMULA 1

FOTO VN Koreje dobila zeleno svjetlo, Yeongam je domaćin 24. listopada!

Velika nagrada Koreje, 17. ovosezonska utrka Svjetskog prvenstva Formule 1, dobila je zeleno svjetlo inspektora Međunarodne federacije autosportova (FIA)...

Iako je posljednjih tjedana bilo upitno održavanje ove debitantske utrke u svijetu Formule 1 zbog kašnjenja radova, na kraju će sve ipak biti spremno na vrijeme.

FIA-ina delegacija na čelu s Charlieom Whitingom izvršila je u ponedjeljak inspekciju s posebnim naglaskom na završni sloj asfalta na stazi u Yeongamu koji je postavljen prošlog tjedna.

'Sve izgleda zadovoljavajuće i izdat ću licencu putem Korejske federacije autosportova (KARA)', stoji među ostalim u Whitingovom priopćenju.

- Oduševljeni smo što sada možemo reći da su svi radovi završeni i to na način koji zadovoljava FIA-ine standarde. Staza u Yeongamu postat će epicentar automotosporta u ovoj zemlji. Vjerujemo da će Velika nagrada Koreje biti katalizator za pokretanje golemog interesa za Formulu 1 u ovoj zemlji - rekao je promotor utrke u Koreji Y ung Cho Chung.

Utrka u Koreji na rasporedu je 24. listopada, a prve će slobodne treninge najbolji vozači Formule 1 odraditi dva dana ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:57