FORMULA 1

Ecclestone cilja na povratak VN Južne Afrike i Meksika, polovica Nijemaca tjera Schumacheru u mirovinu

Bernie Ecclestone otkrio je da su Južna Afrika i Meksiko sljedeći na njegovoj listi želja budućih odredišta Formule 1.

Ove godine ćemo vidjeti debi VN Indije krajem listopada, te se sport vraća u SAD u 2012., a širi u Rusiji u 2014. godine. VN Južne Afrike i Meksika održavale su se sve do početka 90-ih te Ecclestone želi raditi na projektima u tim zemljama kako bi tamo uspio vratiti F1.

- Nakon Rusije želio bih otići u Južnu Afriku i Meksiko. Obje zemlje pokušavaju učiniti nešto. Unatoč gospodarskim problemima i Grčka također pokušava napraviti utrku Formule 1, Nijemci će im posuditi neki novac - izjavio je Ecclestone.

Šef Formule 1 također je uvjeren da će u kalendaru biti 20 utrka u 2012. nakon dobivanja jamstva da će se iduće godine VN Bahreina održati 22. travnja.

- Razgovarao sam s Bahrainom jučer i rekli su da će sve biti u redu. Nadam se da su u pravu za svoju korist, a ne našu.

Polovica Nijemaca savjetuje Schumacheru mirovinu



Gotovo polovica svih njemačkih ljubitelja sporta kažu da bi se Michael Schumacher trebao vratiti u mirovinu, pokazalo je istraživanje. Njemačka istraživačka tvrtka Promit, izjavila je da bi čak 47,2 posto ispitanika savjetovalo sedmerostrukom prvaku da prekine svoju karijeru prije potpsivanja novog ugovora poslije 2012. godine.

Nasuprot tome, samo 32,2 posto ispitanika reklo je da bi vozač Mercedesa trebao ostati u 2013. godini, uz 8,5 posto savjeta da se premjestiti na njemačku seriju DTM gdje vozi njegov brat Ralf. Što se tiče 42-godišnjeg Schumachera, kaže kako on nije odlučio što učiniti.

- Ja ću definitivno biti ovdje (u F1) iduće godine. Tada ćemo vidjeti što će se dogoditi - rekao je Michael Schumacher.

U međuvremenu, 62,7 posto anketiranih kaže kako će Sebastian Vettel osvojiti naslov prije posljednje VN sezone u studenom.

Ralf Schumacher dobio tri mjesta kazne

Ralf Schumacher je dobio tri mjesta kazne za sljedeću utrku DTM-a u Valenciji. Vozač Mercedesa je osuđen da je "napravio opasan manevar pri ulasku nazad na stazu" od strane povjerenika nakon okretanja tijekom srednjeg dijela staze na Oscherslebenu u ​​nedjelju.

Schumacher je zamalo pogodio svog timskog kolegu Jamie Greena dok se vraćao na stazu, a pogođen je od vozača Audija Oliver Jarvisa nekoliko sekundi kasnije. Schumacher je utrku završio dva zavoja kasnije nakon što je napravio kontakt s Filipe Albuquerqueom.

800 autobusa za indijske obožavatelje Formule 1



Organizatori za nadolazeću VN Indije planiraju uslugu koja će obožavatelje Formule 1 dovesti na novu Buddh stazu sa čak 800 autobusa. VN Indije će biti organizirana na vikend 28-30. listopada, a promotori Jaypee Sport India (JPSI) uvjereni su da će autobusi pomoći u ublažavanu gužve na putu za stazu i probleme pri parkiranju oko staze.

- Mnogi gledatelji i obožavatelji izvan Delhija također žele doći. Kako bi se osiguralo da svi dobiju prikladno mjesto, angažirali smo ove autobuse - rekao je Ashari Zaidi, potpredsjednik za korporativne komunikacije JPSI-je.

Autobusi će viziti do staze između 6:30 ujutro i 12:30 popodne.

Heidfeld želi ostati u Formuli 1

Nick Heidfeld tvrdi kako još uvijek želi ostati u Formuli jedan, iako je snažno povezan sa selidbom u DTM. Heidfelda je zamijenio Bruno Senna u Renaultu dvije utrke prije, ali unatoč tomu rekao je kako F1 ostaje njegov cilj za 2012.

- Postoji još nekoliko mjesta, ali ne mnogo. Sve dok postoji mogućnost voziti u Formuli 1, ja ću raditi na tome - rekao je Nick Heidfeld.

Heidfeld je također otkrio da će oputovati u Singapur ovaj tjedan.

- Ja ću se malo raspitati okolo i vidjeti što se događa za sljedeću godinu - dodao je.

Heidfeld se utrkivao u Formuli 1 sa BMW-om pet godina, što je izazvalo glasine da će se ponovno ujediniti s njemačkim proizvođačem automobila tako što se vraća u DTM iduće godine.

- O mogućoj budućnosti u DTM-u ne želim nagađati. Naravno, tu su još kontakti, ali je još uvijek prerano govoriti o tome. Naravno, DTM je na najvišoj razini moto sporta, ali moj cilj je da budem ponovno u Formuli 1 iduće godine. Ove godine nije ispalo kako sam se nadao, ali mislim da je ono što sam učinio u prošlosti pomoglo mom dobrom ugledu. Nažalost, mnoga sjedala su zauzeta, ali ja ću pokušati dobiti dobro sjedalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:34