TUNING

BMW X6 Lumma Design: Proširena karoserija, 700 KS i florescentno žuta boja garantiraju da nigdje nećete ostati nezamijećeni

Za one kojima je BMW X6 M previše "običan", tu je Lumma Design koja nudi proširenje karoserije te tuning motora na čak 700 KS, što omogućava postizanje brzine veće od 300 km/h!
 Lumma Design

Njemačka kompanija Lumma Design pokazala je svoju verziju aktualne generacije BMW-a X6. Karakteriziraju je proširena karoserija, florescentno žuta boja i 22-inčni CLR Racing naplatci sa gumama širine 295 mm naprijed, odnosno 335 mm straga. Lummin X6 širi je od serijskog modela za 40mm. Karbonski dijelovi poput difuzora, prednjeg branika i ostalih manjih elemenata daju dozu ekskluzivnosti i sportskog duha.

Foto: Lumma Design

Kako bi popratili izgled snagom, 4,4-litreni V8 motor pojačan je na čak 750 KS i 950 Nm okretnog momenta. Podaci o ubrzanju nisu dostupni, no kao mjerilo može poslužiti "obični" X6 M koji do stotke stiže za 4,1 sekundu, a ima 175 KS manje od Luminog tuniranog modela. Iako nisu precizirali ubrzanje do stotke, u Lummi tvrde kako je ovom monstrumu maksimalna brzina veća od 300 km/h!

Unutrašnjost je također promjenjena, budući da su korišteni novi materijali, a naglasak je stavljen na florescentno žute elemente koji se podudaraju s bojom automobila. Iz Lumma Designa su se pobrinuli i da zvuk bude u skladu s izgledom, pa je tako ugrađen sportski ispušni sustav sa čak 4 nastavka auspuha na stražnjem dijelu. Dakle krajnji cilj je bio učiniti upečatljiv automobil koji će se isticati, što je zasigurno uspjelo, budući da će ovaj X6 svatko primijetiti (i čuti). Cijene nisu objavljene već se ponude dobivaju na upit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:37