VIDEO

AUSTRALIJA SE 'ROŠTILJA' NA 46 STUPNJEVA CELZIJA! Automobili postaju pečnice, a jedan je Australac čak u svom Datsunu ispekao 1,5 kila svinjskog buta

 
 Facebook Stu Pengelly

Australija se trenutno suočava s toplinskim udarima, već šesti dan za redom temperaturne ne padaju ispod 40 stupnjeva, a jučer je postignut i rekord.

Naime, nikada u povijesti Australije živa nije zabilježila 46,5 stupnjeva Celzijevih u hladu koliko je izmjereno u Ceduni u južnom dijelu zemlje!

Na tim ekstremnim vrućinama topi se čak i asfalt na autocestama koji radnici zalijevaju vodom kako bi ohladili površinu i spriječili lijepljenje za automobilske gume, što je zabilježeno u mjestu Wauchopem 370 kilometara sjeverno od Sydneya, javljaju lokalne novine Argus.

Povodom nezabilježenih vrućina stanoviti Stu Pengelly iz Pertha odlučio je napraviti eksperiment. On je naime u trgovini kupio 1,5 kg svinjskog buta te ga je odlučio ostaviti u unutrašnjosti svog Datsuna Sunny na 10 sati kako bi otkrio što će se dogoditi.

Pritom je pored mesa stavio i termometar kako bi cijelo vrijeme imao uvid u temperaturu. Rezultat? Temperatura se od jutra kada je bilo 30 stupnjeva popela na čak 81 stupanj Celzijusa do podneva!

„Dobio sam pravu poslasticu”, napisao je Pengelly na svom Facebooku aludirajući na meso.

Nadodao je kako bi temperature bile i više da mu automobil nema zatamnjena stakla i rupu u krovu.

Foto: Facebook Stu Pengelly

Cilj ovog „eksperimenta” bio je, kako kaže Pengelly, upozoriti ljude na opasnosti ostavljanja ičega u automobilu koji se ekspresno zagrije na ovakvim temperaturama.

Nadodao je da se nada da će ovo ljudima pokazati o kakvoj se opasnosti radi, kao i ohrabriti sve one koji naiđu na automobil u kojem su dijete ili kućni ljubimac ostavljeni da bez oklijevanja razbiju prozor kako ne bi došlo do najgoreg scenarija.

Inače, za Reuters je Pengelly izjavio kako je zadovoljan reakcijama ljudi te da već kreće sa sljedećim projektom koji uključuje pečenu govedinu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:59