PREDSTAVLJAMO

FIATOV CROSSOVER Stiže novi član obitelji 500

Premijera je zakazana za salon u Parizu, no konačno izdanje biti će predstavljeno tek iduće godine

Za razliku od standardnog Fiata 500 kojeg preferira ljepši spol, model 500X bi prema tvrdnjama talijana trebao biti ljubimac muškaraca.

Čelnici talijanskog proizvođača potvrdili su dolazak modela 500X u Pariz, no konačna serijska izvedba biti će prikazana tek na salonu automobila u Ženevi iduće godine.

Jednako kao i nedavno predstavljeni 500L, model 500X je napravljen na proširenoj platformi modela Punto, a dimenzije, punuda prostora u interijeru te prtljažnik biti će gotovo identični 'napuhanom' Fiatu 500L. Uz klasični prednji pogon, novitet iz Torina imati će i pogon na sve kotače, no budući da talijani najavljuju kako je 500X model stvoren prvenstveno za asfaltirane ceste, silazak na neasfaltirane prometnice očito neće biti pretjerano zanimljiva avantura.

Prema trenutno dostupnim informacijama, ponudu benzinaca činiti će provjereni 1.4 litreni TwinAir i jednolitreni dvocilindraš, dok će dizelske boje braniti 1.3 litreni Multijet. Za sada je najavljen ručni mjenjač sa pet brzina, a u opciji se očekuje i automatik.

Dolazak u prodajne salone predviđen je za kraj iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:28